USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Односельці винесли з вогню двох дітей. Самі ледь не задихнулися. ФОТО

26 Березня 2010 16:43
У селі Хотишів Камінь-Каширського району в будинку, де спалахнула пожежа, ледь не загинули двоє діток.

Врятованим життям сестрички Лідочка та Ангелінка Цвих завдячують сусіду Володимиру Дзеніку та його товаришеві Іванові Карпуку. Вони вчасно нагодилися і на руках винесли дітей із задимленої хати.



Лихо трапилося рано-вранці, коли Валентина Цвих відлучилася з дому. Жінка повезла найстаршу доньку до дитсадка. Оскільки чоловік напередодні також відлучився, вона зачинила у хаті двох молодших дочок, які спали. Поспішаючи, молода матір забула вимкнути газову плиту, де підігрівала воду для прання.

Допоки жінка прямувала до дитсадка, вода на плиті википіла і невдовзі на кухні почали диміти хатні речі, виділяючи отруйний дим. Діти прокинулися і, відчувши, що у будинку пожежа, сховалися.

Саме тоді клуби диму над хатою помітив 31-річний Іван Карпук. Він гукнув на допомогу Володимира Дзеніка, який мешкає неподалік. І вже разом з ним рушив до будинку.

Чоловіки вибили вікно. Володимир пробрався в охоплену пожежею хату, а Іван зостався на вулиці. У суцільному димовому мороці чоловікові вдалося віднайти чотирирічну Ангеліну, почувши її голосний плач. Він передав її товаришеві і рушив за найменшою Лідочкою, якій 5 квітня виповниться 2 рочки.



Володимир Дзеннік обшукав ліжечко. Сам уже відчував, що задихається. Однак таки зазирнув під ліжко. Там лежала непритомна дитина, тяжко дихала. Чоловік взяв її на руки зробив кілька кроків, але сил донести до вікна йому забракло – дався взнаки чадний дим. Тож міцно притиснувши дитя до себе, крикнув Іванові, щоб забрав дівчинку. Самого рятівника Володимира Дзенніка через вікно будинку вже витягали односельці.

Не зволікаючи, Іван Карпук посадив дітей у свій автомобіль і повіз до найближчої лікарні у сусідньому селі. Там молодшу дівчинку привели до тями і вже звідтіля транспортували до райлікарні. А Володимир, оговтавшись, разом із односельчанами, які підоспіли на допомогу, викликав рятувальників і кинувся гасити пожежу.



Ще до приїзду рятувальної служби сусіди знеструмили будинок і намагалися залити пожежу водою з криниці. Полум’я виривалося назовні й охопило дах будівлі.

За 15 хвилин бійцям МНС вдалося локалізувати пожежу, а остаточно приборкали її ще за 45 хвилин.

Вогонь знищив та пошкодив перекриття і дах, на значній площі обвуглилися дерев’яні стіни, зіпсовані міжкімнатні двері та вікна. Згоріли холодильник, газова плита й чимало хатніх речей.

Нині молода родина з трьома доньками переселилася до родичів, - інформує центр пропаганди ГУ МНС України у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus