USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Під Луцьком викрили підпільних цех з підробки спецій

8 Листопада 2010 13:41
На Волині викрили підпільних цех, де під марками українських та навіть іноземних виробників, виготовляли спеції і харчові добавки, які до того ж, були шкідливими.

Про це повідомили 8 листопада у прес-службі ДПА України у Волинській області.

Нелегальне виробництво спецій і харчових добавок чоловік з дружиною контролювали спільно. Жінка офіційно оформилась приватним підприємцем–платником єдиного податку, а чоловік фактично був керівником підпільного цеху.

Організатори бізнесу навіть ретельно фіксували виробничий процес та ділові контакти у чорновому документообігу. А у списку постійних клієнтів нелегальної фірми значилися торгівельні заклади із 14 обласних центрів та навіть столиці.

Магазини міст Півдня, Центру та Заходу України систематично отримували спеції та харчові добавки нібито відомих виробників 51 найменування. Географія постачальників сировини для виготовлення спецій-підробок також вражаюча: по два міста з південного та західного регіонів.

Щомісяця така незаконна бізнес-ініціатива приносила від півтора до двох мільйонів гривень валового доходу.

Виробничий процес забезпечували 30 найманих робітників, які працювали в дві зміни, серед яких – бухгалтер, менеджери по збуту і техніки з обслуговування автоматизованого обладнання.

Укладати трудові договори з ними роботодавці не стали та виплачували заробітну плату винятково «в конвертах», про що свідчить «тіньова» бухгалтерія, - кажуть у податковій міліції Луцька.

За придбану тіньову продукцію оптові покупці розраховувалися лише готівковими коштами. Відтак, тіньове виробництво та оптовий продаж спецій приносили чималі прибутки – стверджують в УПМ ДПА в області.

Наприклад, за неповний 2009 рік такого господарювання луцькі бізнесмени не сплатили щонайменше 3,7 мільйона гривень податків. Експертний висновок про такий факт ухилення в особливо великих розмірах є в матеріалах кримінальної справи, яку порушив слідчий відділ податкової міліції.

Експертиза пропонованого тіньового товару теж підтвердила його шкідливість та невідповідність діючим держстандартам.

Днями у виробничому приміщенні в села Гаразджа Луцького району, офісі, торговій точці ТЦ «Караван» та в помешканні підприємців співробітники податкової міліції провели обшуки.
Вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей орієнтовно 1,7 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ольга Показати IP 8 Листопада 2010 16:31
Це жах. До чого приводить безвідповідальність і безкарність.Вина в усьому наших державних чиновників і контролюючих органів.раїна, де хто що хояе,то це й робить.Невже простий люд має можливість викривати і карати цих бандюг, працювали на них задарма і цим були раді. Які ми непотріюні у нашій країні.Вольно і вольготно в нас живеться злодюгам і бандюгам їм широке поле дяльності і світилй шлях до збагачення і ситого життя, а нам чесним пенсія мізерна і здихати з голоду.
Коля Показати IP 9 Листопада 2010 08:37
створили би нормальні умови, Закони щоб подібні цехи працювали не підпільно а відкрито, і мали би податки, офіційні робочі місця... Нє, треба прийняти такі закони щоб вигідніше було працювати в тіні і не платити податки....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus