USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Поблизу Луцька люди задихаються від нечистот

31 Березня 2014 07:00
Нестерпний сморід та антисанітарія вже більше чотирьох років переслідують мешканців села Підгайці Луцького району. Місцеві розповіли, що дихають каналізаційними випарами. А проблема в пробитій стічній трубі на краю села. Попри численні звернення мешканців до сільського голови, проблема і досі не вирішена, інформує ТРК «Аверс».

Жителі вулиці Східної, що у Підгайцях, з острахом чекають літа. Бо як тільки пригріє сонце, на їхніх подвір’ях стоїть нестерпний сморід. Все через діряву каналізаційну трубу. З неї ось уже кілька років усі відходи з місцевої школи, дитячого садка та деяких багатоповерхових будинків витікають у канаву, що при виїзді з села. Мешканець села Підгайці Роман Мельник розповів: «Я живу буквально метрів 300 через поле. Особливо коли вітер з цієї сторони, то в дворі взагалі немає чим дихати, вікна не відкриваємо в будинках».

Місцева жителька Оксана: «То для нас не дуже здорово - ну ж діти малі ходять, тим самим дихають, теж не добре».

Місцевий житель Петро Козібродський: «Вода застоюється, загнивається і смердить, це є порушення санітарного режиму». Зі слів людей, колись каналізацію обслуговував тепличний комбінат. Тоді відходи у канаву не витікали. Та як з ладу вийшла насосна станція підприємства, стоки почали збиратися в центрі Підгайців, тож аби вони там не застоювалася, місцеве керівництво не придумало нічого кращого як зробити отвір у трубі і спускати нечистоти в придорожню канаву біля міжнародної траси Луцьк-Дубно. Люди вже змучилися оббивати пороги кабінетів селищних управлінців з проханням припинити такий безлад, та поки усе марно.

Тарас Столярчук: «На сьогоднішній день тепличний комбінат в нас не працює, ну і звісно насоси не працюють, ну от наша сільська рада вирішила таким чином, просто взяти ось на цьому місці пробити трубу, там проламати і всі ці нечистоти виливаються на територію Підгаєць, де неподалік проживають жителі».

Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк про таку проблему начуваний, та вдіяти нічого не може, бо усе залежить від грошей. Посадовець нарікає, якби місцеві вчасно сплачували за комунальні послуги, то і кошти може й знайшлися б.

Разом з тим, незабаром у селі відкриють нове кафе. Його будують, зі слів сільського голови, коштом громади. Тож виходить коштів на відбудову насосної станції та справну роботу каналізації немає, натомість гроші знайшлися на інші забаганки. Є певне питання до санепідемстанції, як вони дали дозвіл на роботу місцевій школі, дитячому садочку при непрацюючій системі каналізації. Отож поки в сільській раді розпоряджаються грошима громади, люди тим часом задихаються від нечистот.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Житель Показати IP 31 Березня 2014 08:15
Ше більший сморід в селі Г-Полонка. Смердить і каналізаційними випарами і сільським головою Перванчуком. Де санстанція. де прокурори? Вони приїдуть коли потруяться люди.
111 Показати IP 31 Березня 2014 08:22
В Підгайцях голову вигнали люди , а ми ще ні. Гнати того злодія і пяницю Перванчука поки не пізно!!!
Ваня. Показати IP 31 Березня 2014 08:31
коментар було видалено
Громадський сектор Показати IP 31 Березня 2014 08:37
Семенюки, Перванчуки, Ярмольські,Горчинські і всяка непотріб , яка сама себе обирає на виборах. На вас пийшов час люстрації. Ви зобовязані повернути награбоване вами державі і людям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus