USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Подробиці викрадення та вбивства журналіста

6 Квітня 2014 13:21
Члена УРП, журналіста Василя Сергієнка із міста Корсунь-Шевченківський Черкаської області викрали невідомі 4 квітня 2014 року, а вже наступного дня знайшли мертвим зі слідами тортур за 15 кілометрів від міста у Виграївському лісі, - йдеться на сайті УРП.

Сергієнко Василь Миколайович був членом Української республіканської партії (УРП) ще з 90-х років. Він входив до складу Центральної Контрольно-ревізійної комісії Української республіканської партії. Народився

23 квітня 1956 року. Журналіст, поет, соціолог. Працював у обласних газетах Черкащини, Запоріжжя та писав для київських видань. Мав наукові праці із соціології, збірки поезій. Значну частину життя прожив у Запоріжжі, де в нього залишилась дружина та донька. В останній період проживав в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині, де доглядав хвору матір. Готувався до захисту кандидатської дисертації.

Основна версія вбивства: політична й громадська діяльність. Василь Сергієнко був заступником голови Народної Ради Корсунщини, очолював місцевий осередок УРП.

4 квітня 2014 року у правоохоронні органи звернулася мати Сергієнка. Вона повідомила, що невідомі його викрали і відвезли в машині у невідомому напрямку. В цей же день, в п’ятницю було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 146 Кримінального кодексу (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). У зв’язку з інформацією про знайдене тіло у Корсунь-Шевченківському районі Черкащини, яке належить викраденому активісту, кримінальне провадження було перекваліфіковано на ч.2 ст. 116 (умисне вбивство).

5 квітня 2014 року побратими розпочали пошуки Сергієнка. «В обід хлопці з місцевої самооборони знайшли місце, що схоже було на свіжовикопану яму. Дочекалися черкаських криміналістів й почали розкопувати місце, прикидане сміттям. Там знайшли тіло чоловіка з повернутим обличчям в землю, на руках – наручники. Хлопці впізнали у ньому зниклого Василя Сергієнка», - розповідали місцеві самооборонівці. З їх слів, яму для викраденого підготували напередодні. «Після того, як дістали тіло чоловіка, побачили сліди страшних катувань: у Василя повністю розбита голова, перебиті коліна, кілька ножових ран в область нирки, ножове поранення в область серця спереду й кілька ножових поранень в серце зі спини, перерізана шия спереду, перерізана потилиця. У могилі значна кількість крові, тобто добивали його ще там. Яма викопана була заздалегідь, бо свіжа земля перемішана із сухою. На це страшно дивитися, просто місиво якесь, а не тіло людини», - розповіли очевидці.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Колян Показати IP 6 Квітня 2014 13:48
Вбивцям журналіста, після затримання, таку ж саму смерть!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus