USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поранений волинянин помер, бо швидка не приїхала?

4 Липня 2011 16:45
До мешканця села Замшани Ратнівського району, якого у плече поранила ножем дружина, на виклик не приїхала «швидка».
Суперечка між 38-річним Вадимом Р. та його 35-річною дружиною Лесею К. виникла через ревнощі, – інформує НТН.
Нагадаємо, у той день святкували день народження жінки. Коли гості розійшлися, чоловік пригадав дружині її дівочі походеньки. Спершу ображав словами, далі застосував кулаки.
Жінка трималася хвилин 20, а потім схопила ножа й ударила.
«Тілесне ушкодження було нанесено в область руки, лівого плеча, зокрема. В ході перевірки було встановлено, що якби вчасно було надано кваліфіковану медичну допомогу, неясно, ще якими були би наслідки цього всього», – повідомив слідчий Ратнівського райвідділу міліції Василь Михальчук.
Коли родичі викликали «швидку», почули відмову.
«Якраз такий збіг обставин: у нас в той час проводився неплановий кесарський розтин. От «швидка» поїхала за працівниками для того, щоби зібрати операційну бригаду, гінеколога. Поступив виклик…» – розповів заступник головного лікаря Ратнівської центральної райлікарні Володимир Колотюк.
Пораненого «Жигулями» доправили до клініки, утім рятували його там, як каже брат Вадима, повільно.
«Я доставив його ще живим, – каже брат загиблого Леонід. – В 02:30 я його привіз, і до 05:30 людина ще живою була в лікарні. Він втратив дуже багато крові. Кров йому не вливалася. Капали прозору рідину – не знаю, як вона називається. От така пасивність».
У лікарні з цим не погоджуються. Кажуть, що рятували нетверезого й пораненого волинянина за всіма правилами.
«Десь протягом 30-40 хвилин була проведена зупинка і обробка кровотечі зовнішньої, – пояснив Володимир Колотюк. – І весь час, по поступленню, до останньої хвилини життя хворому проводилася інфузійна терапія. Вводився розчин і препарати, які підвищують тиск, бо тиск лишався низьким».
«Звичайно, будуть шукати винуватих в цьому інциденті. Але, я рахую, як лікар, що смерть настала від травми. Друге питання, що надто пізно був доставлений він до нас у лікарню», – додав Колотюк.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Валентин Показати IP 5 Липня 2011 09:38
«Звичайно, будуть шукати винуватих в цьому інциденті. Але, я рахую, як лікар, що смерть настала від травми. Друге питання, що надто пізно був доставлений він до нас у лікарню», – додав Колотюк. "Винуватих" - винних; "Рахую" - рахують гроші, помідори, яблука. Слід говорити: "вважаю", "гадаю", "думаю"; Учіть, лікарі, рідну українську мову, а заодно і підвищуйте "професійну" майстерність.
andrej Показати IP 5 Липня 2011 16:43
Лікарі всі ВИРОДКИ
Ї до andrej Показати IP 6 Липня 2011 13:34
andrej, тобі медичну допомогу надавали лише виродки? Чи може був хоча б один, який би не був тобі противним? А щоб не йти до "виродків", що нам робити? Їхати за кордон, йти до знахарок, чи лікуватись, керуючись аптечною рекламою?
небайдужа Показати IP 5 Липня 2011 21:47
А усе почалося з ревнощів...Усі ми - виродки: не вчимо мову в школі, бачимо лише чужі вчинки...
ї Показати IP 6 Липня 2011 13:24
Зверніть увагу на час поступлення хворого - 02.30 і на "...проводився неплановий кесарський розтин". Тому фраза "Коли родичі викликали «швидку», почули відмову" носить провокаційний характер. Чому? Та тому, що "швидка" не відмовилась від виклику, а просто не могла його виконати, так як була зайнята виконанням іншої термінової роботи з метою врятування двох інших життів - вагітної, яка не могла народити, та дитинки, яка не могла народитись. Якби "видка" відмовилась від виклику, через те що медики сіли вечеряти, або розвозили ремонтну бригаду по домах, я б зрозумів слово виродки. А вони ж в цей час робили все аби врятувати інші життя. Тут скоріше фатальну роль зіграв трагічний збіг обставин.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus