USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Про екологічне лихо поблизу Луцька санепідслужба дізналася із ЗМІ

7 Квітня 2014 09:41
Санепідеміологи не чули про екологічне лихо, що спіткало село Підгайці, Луцького району. Кажуть, що про витікання нечистот біля дороги Міжнародного значення Луцьк -Дубно дізнались від журналістів, інформує ТРК «Аверс».

Нагадаємо, нестерпний сморід та антисанітарія вже більше чотирьох років переслідують мешканців села Підгайці Луцького району. Місцеві розповіли, що дихають каналізаційними випарами. А проблема в пробитій стічній трубі на краю села. Попри численні звернення мешканців до сільського голови, проблема і досі не вирішена Сільський голова про проблему знає проте, переконує, що нічого вдіяти не може. У санепідслужбі лише розводять руками, кажуть, що з цією проблемою до них ніхто не звертався. А планові перевірки в населених пунктах вони проводять раз на 5 років.

Виконувач обов’язків начальника Луцького міськрайонного управління ГУ Держсанепідслужби у Волинській області Світлана Шеремета розповіла: «У період з 2013 року і на даний період 2014-го року ще не здійснювалась планової перевірки території села Підгайці… Звернень до нашого управління не надходило». Світлана Шеремета, за тим, що робиться на території населеного пункту мав би наглядати сільський голова. Якщо є проблема - повідомляти у відповідні служби.

Якщо ж в санепідслужбу дійсно не надходили скарги, тоді не зрозуміло інше. Контролюючий орган щороку має планово перевіряти санітарний стан шкіл та садочків. Навчальні ж заклади села Підгайці обслуговуються несправною каналізацією. Як державні фахівці санепідслужби могли цього не помітити? Не там дивились чи ж перевірки цієї служби існують лише на папері?

«Подаються відомості директорами і завідуючими, що каналізування централізовано, то і немає звернень ну і не виникає питання», - зазначила пані Шеремета.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Оля Показати IP 7 Квітня 2014 09:46
А взагалі чи потрібна ца санепідемстанція.? Що івони роблять крім того, що одержують началники зарплату в 6 тисяч і беруть хабарі. Це вся їх робота. Сидять по кабінетах штани протирають
вася Показати IP 7 Квітня 2014 10:01
як мені стало відомо, санепідслужба не має права сама здійснювати перевірки.
Петьо Показати IP 7 Квітня 2014 10:29
ну все, пипець цінам на нерухомість у підгайцях.. топірко мона буде задарма хату там купити, а не по 80 тис бакинських долярів
Анонім Показати IP 7 Квітня 2014 10:47
Це правий сектор пробив трубу!!!!
109 Показати IP 7 Квітня 2014 11:09
З такої первірки багато не заробиш, отож і не перевіряли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus