USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Радіоактивна вода з "Фукусіми" почала витікати в море

28 Березня 2011 16:10
Оператор аварійної АЕС "Фукусіма-1" Tokyo Electric Power Company повідомив, що вода з високим рівнем радіації витікає по траншеї з будівлі турбінного другого енергоблоку.

Про це інформує ТСН .
Таким чином вода, в якій містяться елементи, що випромінюють більше тисячі мілізіверт на годину, може потрапляти прямо в море неподалік.

Нагадаємо, напередодні фахівці, які проводили заміри, повідомили, що рівень вмісту радіоактивного йоду у воді другого реактора перевищує норму в 10 млн разів. Співробітники аварійної АЕС були евакуйовані.

Проте ввечері TEPCO визнала помилковість цифри в 10 млн, повідомивши, що рівень радіації у воді другого реактора перевищує норму "тільки" в 100 тис. разів.

Пізніше експерти припустили, що на другому енергоблоці, ймовірно, пробита оболонка реактора, яка прикриває ядерні паливні стрижні.

27 березня у зв'язку з підвищенням рівня радіації з турбінного залу другого енергоблоку АЕС "Фукусіма-1" були евакуйовані робітники.

Як відомо, найпотужніший в історії Японії землетрус 11 березня магнітудою 9,0 і викликане ним цунамі зруйнували інфраструктуру північно-східних районів країни і вивели з ладу систему охолодження реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до пожеж, декількох вибухів і витоку радіації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus