USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ратнівський район можуть визнати зоною стихійного лиха

15 Червня 2013 14:00
Депутати Ратнівської районної ради на позачерговій сесії підготували звернення до прем'єр-міністра України Миколи Азарова та керівників обласної ради і облдержадміністрації, в якому у зв'язку з підтопленням сільськогосподарських угідь просять визнати Ратнівський район зоною стихійного лиха регіонального рівня, - пише Волинь-нова.

У Ратнівському районі за червень (власне, півмісяця) випало опадів більше двох місячних норм. Вода затопила 5 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь. За попередніми підрахунками стихія уже завдала збитків сільському господарству на суму 10 мільйонів гривень, - йдеться у повідомлені.

За словами заступника голови районної ради Василя Півня, підтоплення зазнали сільгоспугіддя в усіх 22 сільських та у двох селищних радах. Такого не було уже протягом багатьох років, - кажуть старожили.

Найбільш критична ситуація - на річці Прип’ять, де вода піднялася на 8 сантиметрів вище, ніж під час весняного водопілля, ще 16 сантиметрів і почнеться підтоплення житлових будинків.

За територією найбільш затоплена Щедрогірська сільська рада – 470 гектарів угідь. Тут уже - надзвичайна ситуація. Отож, зважаючи на масштаби катастрофи, ратнівчани просять уряд визнати Ратнівський район зоною стихійного лиха регіонального рівня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцьк Показати IP 15 Червня 2013 15:58
Почистьте від сміття канали.полішуки................

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus