USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Рятувальники закликають волинян не виходити на тонку кригу

7 Грудня 2016 22:42
У зв'язку із пониженням температурних показників та морозною погодою на водоймах України, зокрема на маленьких озерах та затоках річок, почав формуватися нестійкий льодовий покрив, товщина якого становить менше 5 сантиметрів. За таких умов виходити на тонку кригу, а тим паче рибалити, вкрай небезпечно, адже це може стати причиною трагічних наслідків, - повідомляє прес-служба ДСНС.

Рятувальники нагадують, що для одного пішохода безпечним вважається лід зеленуватого відтінку, товщиною не менше 7 сантиметрів; для обладнання ковзанки – не менше 10-12 сантиметрів, для масового катання – 25 сантиметрів; масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше, ніж 15 сантиметрів.

Також не слід йти на водойму поодинці та у нічний час. Вирушаючи на риболовлю, обов’язково необхідно попередити рідних, куди ви йдете. Крім того, категорично забороняється вживати алкогольні напої до та під час перебування на льоду, – зазначають у повідомленні.

«Не виходьте на тонку кригу, адже необдумана поведінка може загрожувати вашому життю. Розкажіть дітям, що лід на водоймах надто крихкий і достатньо лише одного кроку аби опинитися у воді. Бережіть своє життя і в разі нещасного випадку негайно телефонуйте за номером «101», – просять в ДСНС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus