USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Сільських голів покарали за сміття

11 Серпня 2010 15:58
Двох сільських голів - Копачівської сільської ради Рожищенського району та Великокурінської сільської ради Любешівського району Волині – покарали штрафами у 225 гривень за те, що не поприбирали сміття.

Про це 11 серпня повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Волинській області.

Працівники Держекоінспекції ще у 2009 р. в результаті проведених планових перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства встановили засмічення земельних ділянок на території вказаних сільських рад.

За ці порушення природоохоронного законодавства сільських голів притягнули до адміністративної відповідальності. А також видали приписи про усунення засмічення.

Сільськім радам виставили претензії з відшкодування збитків, що заподіяні державі в результаті засмічення земель – на загальну суму 29 тисяч.514 гривень. 31 копійку..

Однак сільські голови з цими претензіями не погодилися та звернулися до суду, щоб їх скасувати.

У 2010 р. Господарський суд Волинської області для об’єктивного розгляду справи виніс рішення повторно оглянути засмічені земельні ділянки. Що й зробили державні інспектори в липні 2010 року
Інспектори встановили, що засмічення земельних ділянок було ліквідовано лише частково. Тобто землі й зараз лишаються засміченими.

За невиконання припису щодо ліквідації засмічення земель сільських голів було притягнуто до адміністративної відповідальності на суму 255 гривень кожного.

Матеріали перевірок передали в Господарський суд для прийняття ним рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus