USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Слідчого засудили на 8 років за крадіжку речового доказу

26 Травня 2010 16:02
Набув чинності вирок Луцького міськрайонного суду щодо обвинувачення слідчого обласного управління МВС, який у 2005 роціпривласнив та намагався продати частину речового доказу – понад 1,2 кілограма наркотиків.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Наприкінці 2004 року співробітники міліції затримали групу осіб, які в одному із сіл Луцького району влаштували лабораторію з виготовлення концентрату макової соломки.

Під час затримання у них вилучили п’ятилітрову ємність опію екстракційного, маса якого у перерахунку на суху речовину становить понад 1,6 кілограма.

Після експертизи та опечатування ємність з наркотиком, як речовий доказ, передали слідчому в особливо важливих справах Михайлу. Йому доручили розслідування цього злочину.

Натомість, «підприємливий» міліціонер відлив частину опію, аби згодом його продати. Щоб приховати свої злочинні дії, слідчий долив у ємність розчинник.

Згодом розслідування цієї справи передали іншому слідчому. Саме у цей час Михайло через знайому знайшов покупців на свій товар.

Придбати опій за шість тисяч доларів згодилися двоє раніше вже неодноразово засуджені кримчани. Про оборудку стало відомо співробітникам СБУ.

Коли матеріали кримінальної справи вже були передані до суду, на вимогу співробітників СБУ суд призначив нову експертизу речових доказів. Експертиза встановила, що у пластиковій ємності замість 1,6 кілограма залишилося всього 400 грамів опію.

2007 року прокуратура Луцька порушила кримінальну справу проти слідчого в особливо важливих справах УМВС у Волинській області Михайла. Його запідозрили у привласненні речового доказу і намаганні його збути.

Нарешті у травні 2010-го суд визнав зловмисника у погонах винним. За вчинення злочинів - незаконний збут наркотичних засобів та заволодіння наркотичними засобами шляхом зловживання службовим становищем - колишньому слідчому призначено покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Марина Показати IP 26 Травня 2010 16:09
Ги-ги! Вийде і гайда знов у міліцію "працювати". Ото прибуткова сфера - правоохоронні структури,- і житло дармове, і пільги, і пенсія нашвидкоруч. І це ж таке одоробло ще й зброю носило - ото могло начудити. Ото наплодили дармоїдів - тепер начуваємось)))
Депутат до Марина Показати IP 26 Травня 2010 16:19
Яка ти розумна, покажи мені рядового міліціонера з пільгами а особливо з дармовим житлом..... Іноді краще жувати....
покупець) Показати IP 26 Травня 2010 18:34
це якраз РЯДОВИЙ міліціонер і речдоки продав)))
Депутат до покупець) Показати IP 26 Травня 2010 19:17
Мова не йде про хто продав хто купив, мова йде про пільги і житло... Ні одне ні друге в міліції не має. а хто думає що там медом намазано нехай піде і попробує....
Влад Показати IP 26 Травня 2010 20:38
Самый опасный член общества сейчас-это так званый милиционер.Даже самый рядовой.Никогда не просите у них никакой помощи и защиты.Держитесь подальше от этих хранителей правопорядка. Вам же лутше будет.
vsc Показати IP 27 Травня 2010 09:29
Мало дали. Ношение милицейских погон должно рассматриваться как отягчающее обстоятельство.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus