USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Тільки й встигли, що констатувати смерть, - лікарі швидкої про вбиту маршруткою жінку

5 Січня 2011 12:59
Адміністрація Луцької станції швидкої медичної допомоги з приводу аварії на вулиці Рівненській,75 провела розслідування інциденту.

Про це повідомив головний лікар станції Олег Куц.

Нагадаємо, у вівторок, 4 січня на вулиці Рівненській маршрутний автобус наїхав на 52-річну жінку, що стояла на зупинці. Як розповіла очевидець трагедії, працівник магазину, в який втаранився автобус, медики, які приїхали на виклик, на її думку, не надали належної допомоги постраждалій. «А ці наші медики потім просто прийшли і пощупали. Стара людина – кому вона потрібна? Бабулька ще кілька хвилин ворушилась, але ніхто нічого не робив. Вони стояли з мигалками і все», - казала продавщиця магазину.

Як розповів головний лікар станції швидкої допомоги, Виклик на станцію поступив о 16:05 зі стаціонарного телефону.

«Через 30 секунд поступив другий виклик з мобільного телефону. Через 8 хвилин :30 секунд бригада на чолі з лікарем, що має вищу кваліфікаційну категорію прибула на місце виклику», - розповів головний лікар.

Куц додав, що бригада могла прибути швидше, якби жителі вулиці Рівненської не опротестували минулого року плани щодо відкриття пункту швидкої допомоги на проспекті Відродження, 2.

«На місці вже перебували працівники МНС у складі яких був медпрацівник . Розчавлене тіло жінки було затиснуте між деформованим автобусом і погнутими металевими елементами стіни магазину», - повідомив лікар.

«Після обстеження лікар бригади в присутності фельдшера бригади, медичного працівника МНС та медпрацівника, яка випадково стала свідком події, констатувала смерть жінки внаслідок травм, несумісних з життям», - розповів Олег Куц.

«Тіло накрили простирадлом. Після цього бригада почала надавати допомогу іншому постраждалому», - розповіли лікарі.

«За хвилину після цього, продавець магазину, яка була очевидцем події і зі зрозумілих причин перебувала в стані емоційного збудження, повідомила, що вона помітила рух під простирадлом. Повторно оглянувши тіло в присутності інших медиків, лікар підтвердила діагноз: «Біологічна смерть внаслідок травм несумісних з життям». Після цього бригада відвезла іншого потерпілого на госпіталізацію, а медик МНС надавав допомогу продавцеві магазину», - розповів головний лікар Луцької станції швидкої медичної допомоги.
Зі слів Олега Куца, увечері на станцію зателефонував чоловік, і сказав, що він був очевидцем трагедії.

«Він розповів, що працював журналістом і повідомив, що він прочитав в інтернеті повідомлення про аварію. Він був на місці події через 1-2 хв. і тому стверджує, що: «неправду про Вас написали». Той чоловік запевнив, що знає про багато випадків виклику швидкої у подібних ситуаціях, й жодного разу не було прояву непрофесійності з боку лікарів. Чоловік, який телефонував, повідомив про те, що подав коментар зі спростуванням інформації», - розповів головний лікар станції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus