USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Третя сторона у справі Завокзального ринку таки непотрібна. ВІДЕО

17 Жовтня 2013 10:00
Підприємці Завокзального ринку шоковані та розчаровані винесенням ухвали Рівненської феміди. Апеляційний господарський суд Рівного таки залишив землю під ринком в оренді волинської облспоживспілки. Про це інформує ТРК «Аверс».

Нагадаємо, Луцька міська рада подала позов про розірвання з Волинською спілкою споживчих товариств договору оренди земельної ділянки на ринку «Завокзальний». Місцевий Господарський суд прийняв рішення на користь облспоживспілки і залишив договір в силі. Незадоволені такою ухвалою представники муніципалітету вирішили апелювати до Рівненської феміди.

ЧИТАТИ ЩЕ: СУДДЯМ НЕПОТРІБНА ТРЕТЯ СТОРОНА У СПРАВІ ЗАВОКЗАЛЬНОГО РИНКУ

Перше засідання Рівненського апеляційного господарського суду спричинило справжній фурор. Аудіозапис, на якому чути, як суддівська колегія на чолі з головуючою Вікторією Коломиз, ніби, радиться про те, як і кого потрібно «бартануть» і «бамбануть», таким чином сфабрикувавши справу проти апелянтів, миттю розлетівся чи не по всіх місцевих інтернет-виданнях. Саме цю розмову вже наступного засідання представник третьої сторони підприємця Галини Носалюк Олександр Рязанцев подав як відвід. Ішлося про те, аби аудіозапис долучити до матеріалів справи, а суддівську колегію замінити на іншу.

Здивуванню як апелянтів, так і більше десяти підприємців, які прибули на засідання, не було меж, коли до зали зайшли ті ж судді, які вели попереднє слухання. А це - Олег Тимошенко, Юлія Мамченко та замість Вікторії Коломиз, головуючим став Костянтин Огородник. Як пізніше з’ясувалося, пані Коломиз цього ж ранку зненацька пішла у відпустку. До слова, вдруге за останнє півріччя.

Олескандр Разянцев розповів: «Ми вчасно звернулися з заявою до суду про відвід, але так повинно певно було бути, щоб судді не хотіли задовольняти цю заяву і приймати законне рішення, оскільки, якби вони самі себе відвели, а для цього були всі підстави, то тоді, можливо, була б якась свіжа думка в іншого складу суду, який розглядав би цю справу».

Під час засідання як представник Луцькради, так і Олександр Разянцев доводили, що договір оренди з облспоживспілкою потрібно розірвати. Однак всі намагання та докази виявились марними. Колегія суддів Рівненського апеляційного господарського суду була одноголосною та залишила рішення Господарського суду Волині без змін: «Зрозуміло, що це рішення не ґрунтується на вимогах діючого законодавства. Це було зрозуміло із самого початку, бо не зважили на наші докази. Хоча протилежна сторона не надала жодних аргументів», - зауважив Разянцев.

Підприємець Галина Носалюк з цього приводу сказала: «Це все куплене, бо Горгут в нас такий, шо дійсно він кругом нас тільки й лякав, що ми зустрінемося в судах. Для чого він це говорив? Значить, суд - це його захист».

Проте, вочевидь, суперечка Луцькради та підприємців з облспоживспілкою на цьому не закінчиться і таки матиме продовження.

Депутат Луцької міської ради Богдан Шиба зазначив: «Я впевнений, що Луцька міська рада не зупиниться на цьому, тому що вона теж відповідає перед громадою за дотримання чинного законодавства на території міста. І, швидше за все, буде нове рішення міськради, а також буде вжито звернення до правоохоронних і контролюючих органів з приводу діяльності орендаря земельної ділянки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
більше Показати IP 17 Жовтня 2013 11:01
трох міліонів гривень в місяць знімає горгут за підмітання між рядами.всі решту так звані послуги платні і перевищують собівартість в 2-4 рази.а як у випадку з підключенням до електроенергії -хабар від 600-700 дол.перепис місця з підприємця на підприємця 1.5 тис гривень в касу ринку.ця сума офіційно платиться за листок форматом а4.є ряди де перепис контейнерів заблоковано.там адмін. бере вже від 1000 дол. на лапи за переоформлення..от такі бізнесьори..от такий бюджет міста-передовика,от такі комсомольці романюки та горгути..
бажаючим Показати IP 17 Жовтня 2013 11:13
купити місце адмін. склала договір таким чином що в любу хвилину можна обрізати те що ти купив,або перенести в інше місце..я вже не говорю про повну свободу адмін. при встановлені так званої плати за наданні послуги(ВІРТУАЛЬНІ .ПО ЦІНАХ БІЛЬШИХ ВІД ОПТОВИХ РИНКІВ- ГІГАНТІВ з величезними фінансовими можливостями для підприємців).то шлях в нікуди..як казала марта на зборах ми не можем скласти довготермінові договори бо коли будуть касові апарати майже всі підприємці не потягнуть і місця будуть пустувати..такі глибокі економічні знання в шл.. пригрітої дєдом...такі плани -колись ви відмовитесь то вони спокійно продадуть ще комусь.а потім будуть знов стригти чудо аренди..кругооборот дорогих квадратних метрів в природі.договору аренди просто так вже не буде..хіба рабська бумажка (формату а4).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus