USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку в дитини – менінгіт

14 Лютого 2014 10:10
Днями одна дитина в Луцьку потрапила до лікарні з діагнозом «менінгіт».

Це сталося 12 лютого. Дитину госпіталізували з дому, а відвідувала вона ДНЗ № 3.

Як повідомив начальник міського управління охорони здоров’я Федір Кошель нині дитина перебуває на лікуванні в обласній інфекційній лікарні. З його слів, усі, хто перебував в контакті з дитиною, уже обстежені, й хвороби більше ні в кого не виявили. Це був одиночний випадок, спалаху хвороби в садочку немає, як і епідемії в місті, каже він.

«Ця хвороба дуже підступна. Вона може розвиватися блискавично, тоді дорога кожна хвилина. Може розвиватися повільніше, у такому випадку її легше лікувати. А ще людина може бути носієм менінгіту, тоді це дуже небезпечно для оточуючих», - каже головний медик міста.

Заступник головного лікаря міської дитячої поліклініки Руслана Заяць у коментарі розповіла, що дитині вже краще, але вона досі перебуває в реанімації.

«Попередній діагноз - менінгіт. Поки що вона перебуває в реанімації, але їй уже краще, температура тіла знизилась. Усі діти, які перебували в контакті обстежені, ознак хвороби у них не виявили. З-поміж обстежених, хто був у контакті, хворих не було», - розповідає лікар.

Зі слів Руслани Заяць, дитина на момент госпіталізації була у важкому стані. Мама викликала дільничого педіатра й невідкладну допомогу. Тож оглядали дитину одразу кілька фахівців. Поки що її обстежують, щоб підтвердити або спростувати попередній діагноз.

Як розповідає медик, менінгіт може починатися як звичайне простудне захворювання, швидко піднімається температура тіла, на тілі з’являється характерна висипка. Інкубаційний період, залежно від виду вірусу, може бути різний; хвороба може розвиватися як швидко так і повільно. Але разом з характерною висипкою та температурою, дитина перестає реагувати на оточуючих, вона квола й в’яла.

Медики запевнили, що лучанам хвилюватися не потрібно. Цей випадок у місті – одиночний. Де дитина могла заразитися, каже Руслана Заяць, визначити важко.

«Носієм цього вірусу є людина. Можливо, родина десь їздила на свята. Важко сказати, де заразилась дитина», - каже лікар.

Довідково:

Менінгіт - Запалення мозкових оболонок. Збудниками захворювання можуть бути бактерії, грибки, найпростіші, віруси.Клінічні прояви значною мірою визначаються локалізацією запального процесу в тому чи іншому відділі центральної нервової системи і віком хворого. Вони проявляються підвищенням температури, анорексія, ознобом, почастішанням дихання і серцебиття, дисоціацією між пульсом і температурою, блідістю або гіперемією шкірних покривів, млявістю або збудженням. Віруси та бактерії, які викликають менінгіт, залежно від виду,можуть передаватися повітряно-крапельним шляхом, контактно, ними можна заразитися у водоймах, або при контакті вірусів та бактерій з відкритими ранами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
сумно Показати IP 14 Лютого 2014 11:21
ХАЙ БОЖЕНЬКА ДОПОМАГАЄ ЛЯЛІЧЦІ І ХАЙ ВИДУЖУЄ ПТАШИЧкА МАЛЕНЬКА,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus