USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У селі під Луцьком через замикання погоріли ледь не усі електроприлади

15 Червня 2016 08:00
Через замикання трансформатора в мешканців села Підгайці Луцького району погоріли електроприлади. Така біда спіткала людей, які проживають на вулицях Верхній та Вересневій.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини місцева мешканка пані Леся, у неділю, близько 10-ої ранку, в Підгайцях раптово вимкнулося світло. Але, як виявилося, це не було «рядове» відключення електроенергії, а поломка трансформатора, яка призвела до того, що в багатьох мешканців села згоріли електроприлади – від зарядних пристроїв і ламп до холодильників та телевізорів.

«Не було ніякої ані грози, ані блискавки, ані грому, аж раптом з розеток повалив чорний дим, а зарядні пристрої, які були до них підключені, розлетілись на шматки. У наших сусідів зайнялися штори, горіла підлога. Ще пощастило, що це була неділя, всі були вдома й змогли загасити вогонь. Страшно уявити, що б могло статися», - розповідає Леся Вікторівна.

Проте, повною мірою оцінити завдані їм збитки селяни змогли лише вчора, адже ввімкнули світло тільки в понеділок після 19.00 години.

Виявилося, що у мешканців двох сусідніх вулиць згоріла майже вся техніка – газові котли, телевізори, холодильники, бойлери, роутери.

Місцеві мешканці на чолі з депутатом Підгайцівської сільської ради Ларисою Ляшук (в якої теж зіпсувалося чимало електроприладів) одразу звернулися в Луцькенерго та Волиньобленерго, щоб служби оцінили збитки та, по можливості, відшкодували їх.

До слова, у селян є версія, що винним в аварії є людський фактор – хтось увімкнув «більшу напругу», ніж потрібно. Адже трансформатор, хоч і був старим, але працював справно.

Зі слів потерпілих, до них направили комісію, яка записала перелік зіпсованої техніки, але ніякого підтвердження чи документу, в якому були б зафіксовані збитки, селянам не дала. Крім того, комісія заборонила їм ремонтувати зламані прилади, адже протягом трьох днів служби мають вирішити чи віддавати людям кошти за ремонт, чи самостійно зайнятися ремонтом.

У відповідь на запитання людей, що ж їм робити, адже вони лишилися без гарячої води, холодильників, телебачення, Інтернету, комісія пообіцяла вирішити це питання протягом тижня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
жителям підгайців Показати IP 15 Червня 2016 09:05
в нас просто беззаконня, особливо в наданніф послуг з газу та електроенергії, керівництво що хоче то і робить, просто знаю ніхто нічого не компенсує,....скажіть хто хоч раз написав за якість електроенергії чи якість газу?????, вони самі себе перевіряють
12345 Показати IP 15 Червня 2016 10:11
До речі перепади напруги, які можуть призвести до такої неприємності, відмічаються і в Шацькому районі. До речі всі звернення до енергетиків ігноруються або затягують з відповідями. І вдають, що ніби нічого не відбувається.
Тетяна Миколаївна Показати IP 16 Червня 2016 13:00
Телефонуйте, допоможемо: 0506709715

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus