USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У волинських лісах «прогулюються» з порушенням закону

18 Лютого 2014 12:17
Як розповідає інженер рейдової групи ДП «Колківське ЛГ» Олександр Оксенюк, він виявив криваві сліди кабана, за якими прямували людські сліди. Сліди двох людей вели від добутого кабана в напрямку села Граддя, повідомили у прес-службі обласного управління лісового та мисливського господарства.

Рейдова група працювала на території Граддівського лісництва ДП «Колківське ЛГ» і близько 15 години, працівники бригади ДП «Колківське ЛГ» почули постріл. Пішовши на звук, лісівники помітили біля болота двох чоловіків з рушницями, які йшли у напрямку села Комарове.

Сліди кабана вивели на браконьєра

Патрульна машина виїхала в напряму села Комарово навздогін браконьєрам. Згодом працівники рейдової бригади затримали чоловіка з собакою. Затриманий був одягнений у камуфльований одяг та рухався у напрямку пораненого кабана. Чоловік пояснив перебування в лісі звичайною прогулянкою.

Пізніше у затриманого випав телефон та задзвонив. Піднявши слухавку, Олександр Оксенюк на питання: «Ну що, під’їжджати?», дав ствердну відповідь.

Через 20 хвилин працівники рейдової бригади почули звук трактора, що наближався, із підводою-причепом. Трактор прямував у напрямку здобутого кабана і зупинився біля нього. Біля трактора було троє чоловіків. Двох із них інженер рейдової групи впізнав одразу: саме їх бачив біля болота. Коли у затриманих запитали, чому вони тут перебувають, чоловіки відповіли, що приїхали самовільно різати дрова. На підводі була знайдена рушниця, а в кишенях у затриманих – набої. Рушниця належала жителю села Граддя Івану М., однак перебувала у Євгена М., а набої – в Андрія Т.

Про виявлений факт браконьєрства було повідомлено директора ДП «Колківське ЛГ» Віталія Каращука та оперативну групу Маневицького РВ УМВС. На місці вчинення правопорушення в порушників було вилучено до рішення суду транспортні засоби та знаряддя незаконного добування природних ресурсів, а саме: мисливська рушниця ІЖ-18МЕ 12 калібру, набої 12 калібру (картеч та півкартеч), трактор Т-25, підвода-причіп, бензомоторна пила, ліхтар, сокира.

За фактом грубого порушення правил полювання склали 4 протоколи та спрямували їх до Маневицького районного суду.

Судові засідання по справі закінчилися. Відповідно до постанов Маневицького районного суду Івана М., Євгена М., Андрія Т. та Віктора М. визнали винними у вчиненні правопорушень передбачених частиною 2 статті 85 КУпАП. Правопорушників оштрафували на 1020 гривень кожного за грубе порушення правил полювання. Шкоду, яку вони завдали мисливському господарству у розмірі 10 тисяч гривень, відшкодували добровільно і в повному обсязі. Мисливську рушницю та набої до неї за рішенням суду конфісковано в користь держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus