USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Болгарії грабіжник банку утримує заручників

24 Березня 2011 09:03
Озброєний злочинець ось вже більш ніж 12 годин утримує заручників у будівлі банку в болгарському місті Слівен.

Про це пише Кореспондент.

Зловмисник, чиє ім'я досі не встановлено, близько 16:00 середи за київським часом проник в будівлю болгарського Інвестбанку і здійснив спробу пограбування.

Важке вогнепальне поранення при цьому отримав 42-річний охоронець. Сімох людей, шестеро з яких жінки, було взято в заручники. Прилегла до банку територія оперативно блокована силами поліції.

Мешканці найближчих будинків евакуйовані на безпечну відстань. З Софії до місця події прибув поліцейський спецназ і психологи-переговорники, а безпосередньо на місці спеціальну операцію зі звільнення заручників очолив головний секретар міністерства внутрішніх справ Болгарії Калін Георгієв.

Охоронця, який намагався затримати злочинця, з вогнепальним пораненням у ліву половину грудної клітки і масивною внутрішньою кровотечею доставили в лікарню і прооперували. Як заявляють лікарі, незважаючи на те, що операція пройшла успішно, він перебуває у вкрай важкому стані і існує загроза його життю. За попередніми даними, інші заручники не постраждали.

Двічі, безпосередньо у момент пограбування і через дві години, у будівлі банку були чутні постріли. Незадовго до півночі, в обмін на воду і сигарети, злочинець звільнив одну із заручниць, 32-річну співробітницю банку. Приблизно в цей же час з будівлі обласної адміністрації, розташованої на відстані 15 метрів від банку, пожежними сходами було евакуйовано 26 співробітників установи.

Губернатор області Марін Кавриков, його найближчі помічники й охорона залишилися на робочих місцях. Після звільнення однієї із заручниць поліція розширила периметр оточення, перш за все видаливши з місця події представників ЗМІ.

Офіційні особи відмовляються від коментарів, а прес-служба МВС закликала журналістів припинити поширення не підтвердженої офіційно інформації, "оскільки це заважає оперативним діям і ускладнює роботу професіоналів".

О 01:30 за київським часом міністр внутрішніх справ Болгарії Цвєтан Цвєтанов в інтерв'ю телебаченню повідомив, що заручники не постраждали, а переговори з викрадачем тривають.

"Наша єдина мета - домогтися благополучного результату", - сказав міністр. Він відмовився повідомити додаткову інформацію й розповісти про вимоги злочинця.

Раніше, 11 лютого 2011 повідомлялося, що поліція міста Кері в американському штаті Північна Кароліна застрелила грабіжника банку, який утримував кількох людей у ​​заручниках протягом трьох годин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus