USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькому ЦНАП уже знайшли порушення

14 Червня 2013 10:13
6 посадовців органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування прокуратура міста Луцька притягнула до відповідальності.

Прокуратура міста Луцька під час перевірки дотримання органами місцевого самоврядування та органами контролю законодавства про надання адміністративних послуг виявила чимало порушень, - про це повідомили у прокуратурі міста Луцька.

Зокрема, у дозвільному центрі департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» дозвільні документи видавали в понад встановлений термін, є факти розбіжностей між передбаченими законом строками видачі дозволів та строками, зазначеними в інформаційних картках адміністративних послуг.

Також не реалізовуються надані Законом України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» та Кодексом законів про адміністративні правопорушення повноваження щодо вжиття заходів адміністративного впливу до посадових осіб дозвільних органів при порушенні ними строків видачі документів дозвільного характеру.
Адміністративні послуги
Окрім цього, прокурорська перевірка виявила випадки порушення строків надання адміністративних послуг у Реєстраційній службі Луцького міського управління юстиції, дозвільні документи видавали без подачі всіх передбачених законодавством документів. Ще службові особи відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Луцького міського управління юстиції ігнорували вимоги нормативно-правових актів. Обряди державної реєстрації народження фізичних осіб не проводили. Громадянам не роз’яснювали про можливість безкоштовної реєстрації новонародженого, а також те, що платні послуги не є обов’язковою умовою для їх реєстрації. У результаті чого службовці безпідставно отримували кошти за послуги, які фактично не надавали.
УДАІ
Всупереч вимогам Закону України «Про адміністративні послуги» діяли службові особи ВДАІ Луцького МВ УМВС в області. Вони вимагали від суб’єктів звернення документи або інформацію для надання адміністративних послуг, не передбачених законодавством. Так, для видачі свідоцтва про допуск транспортних засобів для перевезення небезпечних вантажів вимагались свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи/фізичної особи-підприємця, довідки з державного комітету статистики, свідоцтва про право власності або договір оренди території, яка використовується перевізником для забезпечення стоянки, мийки, щоденним контролем технічного стану, технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів та інші.

Загалом, під час прокурорських перевірок у сфері надання адміністративних послуг в органи місцевого самоврядування та контролю внесли 4 подання, до дисциплінарної відповідальності вже притягнули 6 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus