USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У луцькому зоопарку померли лисиці й левеня

16 Березня 2010 17:36
П’ять лисиць здохли від специфічної хвороби, а щойно народжене левенятко ймовірно придушила недосвідчена матуся-левиця.
У коментарі «ВН» заступник начальника відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда розповів, що він сьогодні побував у зоопарку, де поспілкувався із директором цього закладу та ветеринарним лікарем. Виявилося, що 14 березня у зоопарку від хвороби ауески померло 5 лисиць.
«Ця хвороба досить специфічна і могла передатися «рудим» від гризунів, приміром, щурів, через заражені продукти харчування або через мікрочастинки на одязі людини. Наразі зразки м’яса, котре їли лисиці, та частини їхніх решток передані для аналізів у ветеринарну лабораторію та луцьку санстанцію», - сказав чиновник. За його словами, за 5-6 днів стане остаточно відомо, від чого померли тварини.
Наразі клітки для лисиць оброблені спеціальними дезінфікуючими розчинами, іншим лисицям зроблені спеціальні щеплення. Решки хворих лисиць були спалені на території зоопарку в присутності ветеринарного лікаря та представника санстанції.
Щодо левенятка, то сьогодні, 16 березня, разом із представником Рівненського зоопарку, працівники зоокуточку на короткий термін приспали левицю Дашу, аби все ж таки дізнатися, чи живе її дитинча. Виявилося, що левенятко загинуло. За словами посадовця, 8 березня молода левиця народила маленького царя звірів недоношеним. До того ж недосвідчена мама могла придушити дитинча. Левенятко померло вчора, 15 березня. Інформація про те, що Даша народила двох левенят, не підтвердилася.
Анатолій Гламазда заперечив інформацію про те, що левенятко могло загинути від голоду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Piggy Показати IP 16 Березня 2010 18:51
Надзвичайно шкода левеняти.Зоокуток мав би чим пишатися,а так-лучани і їх дітки сумуватимуть,проходячи повз лев'ячу клітку.Агов,чиновницьке кодло!Вділіть-но трохи бабосів на тваринок,адже у вас теж є діти!
Вікінг Показати IP 16 Березня 2010 21:42
Прикро. А я вже хотів малого завести навесні спеціально побачити короля Лева-малого
Справедливый Показати IP 17 Березня 2010 08:45
Директора зоопарка вообще пора увольнять с треском. Почему? Кто мне пояснит почему у Льва клетка как тюремная камера, не верю что нельзя вырыть котлован и запустить его туда, чтобы бегал, а лисицы? Клетка 1,5 на 1,5 метра, вот она там медленно сходит с ума. Скажете денег нету, да для такого дела уверен любой предприниматель поможет Зоопарку чем сможет, кто клетку заварит бесплатно, кто котлован выроет. Такое ощущение что звери сами по себе, а администрация только "бабло стрежот". Нету на еду, директор поехал к предпринимателям, кто занимается всякой едой, договорился и будут ему и сами привозить. А так с него организатор полнейший НОЛЬ. Детей туда водить не советую, останется впечатление про "унылое детство".
Volynyanyn Показати IP 17 Березня 2010 11:06
Якщо до такого доходить то навіщо Луцьку взагалі такий зоопарк, його зоопарком важко назвати. Вірніше сказати "сізо" для тварин! Віддати цих звірів до нормальних зоопарків і не мордувати, а чиновників і керівників позвільняти. Буде менше навантаження на бюджет і звірів мучити не будуть.
Справедливый Показати IP 18 Березня 2010 13:41
директора зоопарка в клетку с размерами как у лисицы на три дня, чтобы понял каково ей там "сидеть"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus