USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку знайшли підпільне виробництво, яке шкодить екології?

16 Грудня 2010 12:58
Картонно-рубероїдний комбінат у Луцьку виробляє рідке скло та добуває і реалізовує залишки бітуму зі сховищ в обхід документації та екологічних норм.
Таке припущення під час засідання міськвиконкому оприлюднив депутат Луцькради Юрій Вега, котрий був членом комісії, що перевіряла завод на дотримання правил екологічної безпеки.
Як повідомив начальник відділу екології міськради Борис Сорока, перевірки проводили на найбільших заводах-виробниках міста, зокрема «СКФ-Україна», «Полімер», «Картонно-рубероїдний комбінат» та «Луцьк-фудз».
Найбільші порушення виявили на КРК. Наприклад, тут зафіксували забруднення території і санітарної зони, несанкціоновані звалища побутових та твердих відходів площею 3 250 квадратних метрів, неналагоджені нормальні умови зберігання нафтопродуктів, відпрацьованих люмінесцентних ламп.
Протягом декількох років завод немає договору на вивезення сміття, а воду зі Стиру бере без журналу реєстрації викачаної води.
Через застарілі труби, на заводі трапляються прориви води, що підтоплюють району Вишкова. Відстійники очисних споруд заводу заповнені мулом.
Представниця ВАТ «Луцький картонно-руберойдовий комбінат» Ніна Брель зазначила, що така ситуація пов’язана з частою зміною власників підприємства і скрутним фінансовим положення.

Вона каже, що розуміє і визнає порушення і навіть два з шести, вказаних у приписі перевірки вже виконали.

Однак, ті, які потребують коштів виконати одразу неможливо, так як всі кошти від прибутку йдуть на оплату праці.
Разом з тим, підприємство боргує КП «Луцькводоканал» понад 330 тисяч за послуги.
На запитання Юрія Веги Брель підтвердила, що завод декларує виробництво лише картону. Однак депутат зазначив, що це не відповідає дійсності.

«У вас існує виробництво рідкого скла – особливо шкідливого, відходами якого майже і знищені очисні споруди. У вас є ще одне виробництво, яке ніде не декларується і я боюсь – не оподатковується. Ви добуваєте зі сховищ залишки бітуму і реалізуєте...», - зазначив Вега.

Він стверджує, що установка, яка випалює цей бітум шкодить екології.

«Це були залишки. Ми це вже припинили. Вже цього немає», - запевнила Брель
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ОКС ДПЗ Показати IP 16 Грудня 2010 13:29
Юрій Вега-принциповий, непідкупний чловік,натуральний еколог!!!!! Порушники екології і не тільки -стережіться!!!!!
я Показати IP 16 Грудня 2010 14:37
Ю. ВЕГА - ДІЙСНО ХОРОША І ПОРЯДНА ЛЮДИНА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus