USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У підвалі луцького будинку знайшли скарб

12 Вересня 2013 07:00
У підвалі будинку на вулиці Кафедральній, 13 у Луцьку археологи натрапили на цінну знахідку – із землі викопали срібне та позолочене кухонне начиння вагою майже 2 кілограми, - розповідає ZIK. Клейма на знайдених речах свідчать, що їх виготовили на території Росії і Західної Європи у довоєнні часи.

Матеріали, з якого виготовлені предмети, вишукана різьба вказують на те, що їх власник мав високий соціальний статус. Дослідники припускають, що цінності заховали у землі євреї ще в часи Другої світової війни. Зокрема, у частині міста, де знайшли скарб, колись було єврейське гетто.

«На начинні бачимо написи польською, російською, українською мовами, на івриті, - розповів консультант ДП «Волинські старожитності» Михайло Вашета. - Коли реставратори відділять газету, в яку було загорнуто знахідку, від речей, то, ймовірно, вдасться встановити чітку дату їх виготовлення».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus