USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україну може «накрити» водою вслід за Європою

6 Червня 2013 10:17
Повені з Європи можуть прийти в Україну вже через 10-20 днів.

Про це пише ТСН.

За прогнозами, в зоні ризику населені пункти на півдні Одеської області. Також переживають мешканці Західної України, зокрема, Львівської області.

«Ми очікуємо, що вже до кінця червня можемо відчути наслідки повені в Європі: Дунай вийде з берегів і рівень води досягне критичних позначок», - говорить начальник відділу гідропрогнозів Укргідрометцентру Вікторія Бойко.

В главку МНС Одеської області моніторять ситуацію і готові відкачувати воду і евакуювати людей. Мешканці підтоплюваних пунктів України вже почали готуватися до великої води.

«Гумові чоботи у нас завжди напоготові, майже в кожній сім'ї є човни. Літні паводки нам не так страшні - вода швидко йде по каналах. Тільки шкода втратити врожай», - каже мешканка селища Вилкове Одеської області Олена Смирнова.

Більше панікують мешканці Львівської області. П'ять років тому Прикарпаття постраждало від потопу, і тепер тут з жахом чекають великої води.

«Якщо Європу затопило, то і нас скоро чекає біда. У нас навесні завжди напоготові надувні човни і консерви - на випадок, якщо доведеться рятуватися на горищах», - розповіла мешканка села Гірське Миколаївського району Оксана Струк.

«Найстрашніше - якщо річки вийдуть з берегів. Приготували півтори сотні мішків і пару вантажівок піску. Хоча такою «артилерією» потоп не зупинити», - каже селянин Ігор Ковальчук.

Нагадаємо, у результаті повеней в Центральній Європі загинули люди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фома Показати IP 6 Червня 2013 15:51
А деж наша влада чому вона не реагує??? чому нічого не роблять??? Але навіщо їм думати про народ саме головне що вони мають куди і на чому поїхати чи поплевсти..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus