USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні зростає рівень виробництва наркотиків. ВІДЕО

17 Червня 2013 12:16
Другою Колумбією може стати Україна за рівнем виробництва наркотиків.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Так, кораблів, якими вимірюють дози марихуани, в Україні, таких кораблів із зіллям щороку виробляють на 2,5 мільярда гривень, вивозячи з країни по 150 тонн марихуани.

Інцидент із бізнесменом та наркодилером

Два роки тому у Мелітополі сталося жорстоке вбивство – на очах у людей, немов в американському трилері, розстріляли бізнесмена Олександра Остапенка. Друг загиблого Віталій і ще кілька свідків підтвердили: кривдників було троє.

Усі вони також місцеві бізнесмени. На курок натискав Геннадій Сахацький. Двоє інших – зять Сахацького Стольников та близький друг Бурдін. Останній допомагав зловити нещасного, коли той тікав.

На лаві підсудних був лише один – той, хто стріляв. Феміда осліпла, бо так звані «свідки» - люди не прості, заявляє адвокат сім'ї загиблого. Ні багато, ні мало - місцеві наркоділки.

«Підсудний має пряме відношення до наркобізнесу, до наркокортелю, при чому це пов'язано з іншими країнами. Україною і Росією, як мінімум», - каже адвокат сім'ї бізнесмена Іван Бондарук.

Мелітополь вже давно став одним із головних постачальників зілля – і не лише на внутрішній ринок, - розповідає громадський активіст Федір Коновалов.

«Ми брали учать у рейді. Це Мелітополь, Харків та Росія. Так, Україна, на жаль, експортує наркотик. Є потенціал для цього», - каже чоловік.

Нинішня ситуація з наркотиками в Україні

Потенціал різко зріс, відколи Кабмін узаконив поняття «технічні промислові коноплі – зілля без наркотичного вмісту». До 2011-го такий сорт вирощувало 11 компаній, після «зеленого світла» уряду, охочих виявилося з півсотні.

Схема така, розповідають експерти: технічні коноплі лише завіса. Ними обсаджують поля, а всередині зростає зілля з високим умістом наркотичної речовини. Про обсяги бізнесу свідчить хоча б те, що потрапило в міліцейську статистику. 76 гектарів торік «накрили» лише в Харківській області.

Це 5 тон готового зілля. Українські споживачі за рік вживають 7 тон. Куди йде те, що виросло на інших – невидимих для міліції полях – для експертів давно не секрет. Плюсом для України є те, що у світі не існує системи, яка могла б чітко сказати – коноплі з України, тому ми ще довго можемо існувати під вивіскою – країна наркотрафіку, а не країна виробник і постачальник.

Навіть надсучасні прилади не змогли відрізнити українське зілля від імпортного. Виходить, зілля українське легко конкурує з імпортним.

«На експортера ми не перетворюємося. Воно може перевозитися, звичайно, тут поряд знаходиться і Росія, відкриті кордони», - каже начальник УБНОН МВС України Олег Школьний.

Тим часом, ті, кого варто було б перевірити насамперед, активно позбавляються від доказів. Це фігурант зухвалого вбивства, «свідок» Володимир Бурдін – він різко збіднів, розпродав усе майно і тепер тікає від журналістів на звичайній «Таврії».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Факт Показати IP 17 Червня 2013 15:33
Ну хоч якесь виробництво у нас зростає. Вдалі капіталовкладення "Сім'ї" пролобійовані на урядовому рівні з захистом в судово-правоохоронній системі. Ну що ж, хай стриляються потихенько.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus