USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинських дітей відправили відпочивати в «бомжатник». ФОТО. ВІДЕО

3 Липня 2013 09:50
Понад шістдесят дітей району віком від десяти до чотирнадцяти років, які поїхали відпочивати в Запорізьку область, «перебувають сьогодні в нелюдських умовах». Їх поселили в будівлях, які, за словами батьків, вже збиралися зносити, - інформують Вісті Каменя.

Розбиті вікна, порвані і брудні матраци, жахливі санвузли, зграї бродячих собак і питна вода за власні гроші - ось далеко неповний перелік «зручностей», в яких опинилася група школярів, котрі по путівках поїхали нібито в санаторій «Оріон», а замість нього опинилися в дитячому таборі під такою ж назвою. Будівлі закладу, за словами батьків відпочиваючих, місцеве керівництво взагалі збиралося зносити.

Останні два дні стурбовані батьки учнів буквально штурмують владні кабінети. Адже дзвінки від своїх дітей все більш тривожні. Діти голодні, живуть в умовах жахливої антисанітарії. Більше того - існує реальна загроза їх життю. Приміщення, в яких вони перебувають ось-ось розваляться.

За словами самих учнів, під час зливи, вони були змушені підставляти відра під дірками з стелі, дошки підлоги прогнили і прогинаються під ногами, а до вікон їм забороняють наближатися, оскільки ці вікна можуть впасти.

Журналістам вдалося поспілкуватися з школярами по телефону.

«Коли ми прибули до табору - ворота виявились зачиненими. І хоча надворі були гроза і злива, до нас півгодини ніхто не вийшов. Можливо довелося б чекати і довше. Але ми одного хлопчика пересадили через паркан і він пішов шукати адміністрацію. Аж тоді ми якось врятувалися від дощу. А потім нас привели в будиночок, в якому ми мали мешкати. Ми були шоковані. Нас поселили по одинадцять чоловік в кімнаті. Душ нам прийняти не дозволили. Сказали що можна користуватися душовою лише через день. До того ж тільки 25 хвилин. Приміщення в аварійному стані. Коли йшов дощ, то кімнати заливало водою. Стеля прогнила. Постіль така, що страшно торкатися. Туалети - жахливі. До того ж по сусідству з нами ще один табір, там санвузлів взагалі нема і наші сусіди ходять до нас. Годують теж погано, воду доводиться купувати. По території бігають зграї бродячих собак. До моря хоч і не далеко, але нам не дозволяють купатися», - бідкаються діти.

«Коли почалися протести і дзвінки від батьків, прийшов директор закладу і просив що б ми не здіймали резонансу. Пообіцяв нову постіль, з дому привезти коври, інше. Хоче, аби ми пробули до 11 липня, а там, ніби, нас переведуть в інше місце» - діляться своїми «курортними враженями» діти.

Своєю чергою, батьки розповідають про можливу причину такої «плутанини» між двома «Оріонами».

За їх словами, директор просить не зчиняти галасу і почекати доки в санаторії «Оріон» відпочинуть діти з Києва, а тоді вже туди переведуть наших учнів. Взагалі ж, на думку батьків, ця ситуація не просто помилка. За їх словами в район надійшло надто багато путівок на відпочинок в «Оріоні» (хтозна в якому з двох) і райлікарня скерувала їх в районний відділ освіти. А от саме на санаторій заїзду відпочиваючих 1 липня (дата, на яку призначено оздоровлення вказане в путівках) взагалі скерувань не було.

Чому так вийшло і до якого часу діти будуть страждати - вони й хочуть дізнатися від районної влади. Допоки ж вичерпних відповідей вони не отримали. Районні чиновники теж шоковані від почутого. Вже телефонували в міністерство, просили негайно вплинути на ситуацію. Сьогодні, третього липня, батьки учнів, які перебувають в таборі «Оріон», знову йдуть до голови РДА з цими питаннями. А наразі в прокуратуру спрямована скарга на адміністрацію центральної рай лікарні.

















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Все включено-по окраїнському Показати IP 3 Липня 2013 10:20
Зате як гарно говорять можновладці про оздоровлення дітей у 2013 року...які космічні цифри...і головне ніхто не несе відповідальності...собака лает-караван идет... Віват, Окраїно!
Дядько Показати IP 3 Липня 2013 10:29
Колись такого не було
Іван Козолуп Показати IP 3 Липня 2013 10:45
Тих чинушів довбаних разом із власниками сральні саджати треба!
ніна Показати IP 3 Липня 2013 12:01
Позор! Це влада чи хто так постарався?
Жах Показати IP 3 Липня 2013 12:56
БАБЛО буде правити при любій владі.
! це не жах! це гірше!!!!! Показати IP 3 Липня 2013 14:22
До 11липня???????? сьогодні тільки 3! це ще 8 днів!!! та там і хвилину зайву провести страшно!! знущаються над дітьми! і головне - "директор просить"! "директор ХОЧЕ!!!!! аби ми пробули до 11 липня"! де в нього совість?!? а він НЕ ХОЧЕ?! свою дитину туди завезти? Боже, куди дітей поселили! ото наука всім: доки на власні очі не побачив, де твоя дитина перебуватиме,- зась!!! навіть подумати не могла собі, що таке можливо. все дитинство провела в дитячих таборах, але такого...!!навіть слова не можу знайти.. не бачила. можна собі уявити, як почуваються батьки тих діток, якщо я, стороння людина, якої й близько це все не стосується, в глибокому шоці!! хто за це відповідає!? на що вони дивилися, коли організовували такий "відпочинок и оздоровлення"?!! в них там що, нічого людського вже зовсім не лишилося?? чи своїх дітей не мають, щоб не розуміти усього цього жахіття?
гість123 Показати IP 8 Липня 2013 16:55
дітей відправили в конц-лагєрь чесно кажучи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus