USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Волинян закликають не заходити на заборонені зони полігонів. ФОТО

25 Червня 2013 19:00
Волиняни заходять у небезпечну заборонену зону полігону. Працівники б’ють на сполох.

Про це пише Слово Волині.

Повурський авіаційний полігон знаходиться в оточенні лісів, що в межах трьох районів - Ковельського, Маневицького, Камінь-Каширського районів Волинської області.

Наразі пора збору ягід, грибів, тож люди заходять і на заборонену зону. Хтось заради цікавості, кимось, навпаки, керує жадоба наживи. Не спиняє навіть той факт, що межі полігону оточені шлагбаумами та попереджувальними знаками з написами: «Небезпечно! Територія полігону! Проїзд і прохід суворо заборонені».

Тож попри те, що командування постійно поширює інформацію по всій Україні, наскільки небезпечними є колишні та діючі полігони — місцеве населення вперто ігнорує заборону перебувати на території, люди збирають і беруться демонтувати бомби, ракети й снаряди. Подальша схема відома: або травми, що часто не сумісні з життям, або притягнення до кримінальної відповідальності.

До прикладу, 4 квітня 2011 року на території полігону під час пошуку брухту та небезпечного поводження з металевим, подібним до бомби, предметом, загинуло двоє мешканців села Черемошне Ковельського району Волинської області.

9 серпня 2011 року в селі Поворськ від розриву вибухонебезпечного металевого предмета загинула одна неповнолітня особа, інша була травмована.

Начальник авіаційного полігону «Повурськ», підполковник Володимир Лобур коментує: «Згідно з Державною програмою реформування та розвитку Збройних сил України, протягом 2013 року на території авіаційного полігону «Повурськ» проводяться заходи з утилізації непридатних боєприпасів (тобто підрив авіаційних засобів ураження, які не придатні для подальшого використання). Вони не містять шкідливих речовин, що негативно впливають на організм людини та довкілля.

Незважаючи на те, що ми постійно проводимо роз’яснювальну роботу, на територію авіаційного полігону продовжують потрапляти громадяни, які нехтують безпекою свого життя та життя своїх дітей. Тому ще і ще раз хочемо наголошуємо: територія авіаційного полігону «Повурськ» є забороненою зоною для населення і осіб, що не мають стосунку до його роботи. Особливо хочеться попередити шукачів «дармового» металу, які всупереч забороні заходять на небезпечну територію, видобувають вибухонебезпечні предмети, демонтують та здають у пункти прийому брухту. Особливо це стосується мешканців села Черемошне, яке розташоване поблизу полігону. До крадіїв металу на території авіаційного полігону «Повурськ» будемо застосовувати рішучих заходів, відповідно до чинного законодавства України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus