USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинянка розповіла, як вижила після удару блискавки. ВІДЕО

19 Червня 2013 11:28
На Волині літня жінка вижила після удару блискавки
Щонайменше 2000 вольт пропустила через власне тіло пенсіонерка з Волині і вижила.

Про це йдеться у сюжеті НТН.

Лихо сталося в місті Володимирі-Волинському, коли жінка поверталася додому за дощовитої погоди. Блискавка вдарила в голову, а вийшла через п'яти. Нині життю і здоров'ю бабці нічого не загрожує. Тільки права частина тіла - суцільний шрам, який ще довго нагадуватиме про фатальний збіг обставин.
Того дня Марія Прокопівна й її чоловік працювали на городі. Не зважаючи на дощ, який уже почав накрапати, вирішили підгорнути ще один рядок картоплі. Коли впоралися, пригадує жінка, хмари затягли все небо.
Марія Костюк, постраждала:
- Скоренько, кажу, ти їдь додому, а я візьму ще плаща, бо дощ мав бути. Гримнуло якраз дуже сильно. І я, як вже за плащем нагнулася, то нічого не почула. Тільки десь до мене доходило - "швидку" викликайте. А далі відчувала, що лікар мене туди-сюди, щось говорив. І я зрозуміла, що я попала. Свідомість казала, що у халепу.
А халепа, гадають медики, була потужністю щонайменше 400 вольт. Блискавка увійшла в жінку через тім'я, поклала на асфальт і вийшла через ноги. На пенсіонерці зайнявся одяг. Коли примчала швидка, постраждала дихала через раз, а пульсу майже не було.
Володимир Сокальський, ординатор травматології Володимир-Волинської центральної райлікарні:
- Швиденько зробили адреналін. Гормони ввели. Транспортували в лікарню. Зразу я вийшов на приймальне відділення. Вона була ще без свідомості. Тут підключили монітори, почали інфузійну терапію. І через дві години жінка прийшла до свідомості.
Нині сімдесятиоднорічній волинянці значно ліпше. З реанімації її вже перевели до травматології. Який слід залишило "спілкування" людини зі стихією, бабця показує не вагаючись. Цей шрам тягнеться від шиї аж до пальців ніг. А ще - опіки.
Валерій Радчук, ординатор травматології Володимир-Волинської центральної райлікарні:
- Загорівся одяг на пацієнтці. Тому, крім ураження струмом, має вона ще термічні ураження. Опіки тулуба і очей. Зараз уже краще. Проблем з очима практично немає. Бо перші дні жінка не бачила - тільки тіні розрізняла. Зараз бачить всіх чітко. А опіки тулуба площею 6% наполовину загоїлися.
Цьогоріч на Волині від блискавиць люди, слава Богу, не гинули. А ось господарські будівлі горіли аж 8 разів. Рятувальники краю вкотре нагадують золоті правила, які убезпечать від влучання небесного розряду.
Ірина Варварук, керівник відділу управління держслужби з надзвичайних ситуацій у Волинській області:
- Ні в якому разі не можна ховатися під деревами. Особливо одинокими. Ні в якому разі не можна знаходитися поблизу водойм. Не можна при собі мати металеві предмети. Якщо, приміром, у полі вас застала гроза, треба якнайдалі відкинути від себе металеві предмети. Не можна притулятися до стін чи бути біля вогнища.
Тепер ці правила, сміється постраждала від блискавки Марія Прокопівна, перекаже всім домашнім. Жінка певна: раз вижила - її місія на Землі ще не закінчилася. Мало того, небесний розряд, зізнається, посприяв оздоровленню: серце, яке турбувало бабцю чи не щодень, нині працює без збоїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Mangol Показати IP 19 Червня 2013 15:06
Класне відео ;)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus