USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як під Луцьком дерибанили землю

13 Березня 2014 11:42
Декілька десятків мешканців села Прилуцьке Ківерцівського району прийшли пікетувати прокуратуру Волині з вимогою повернути «вкрадену землю».

Їх підтримали активісти «Правого сектора» та Автомайдану. Про це повідомив власкор ІА ZIK.

Зі слів депутата Прилуцької сільради Віктора Ничипоровича, у людей практично поцупили 23 гектари землі. «Це – 77 ділянок. Практично половину з них без рішення сесії роздали 19 лютого, саме в той час, коли у Києві вбивали людей, коли гинула Небесна сотня», – заначив він.

Із делегацією протестувальників зустрівся виконувач обов’язків прокурора області Андрій Гіль. Люди йому розповіли, що впродовж півтора року йшлося про виділення селянам ділянок загальною прощею 23 гектари, що розташовані поза межами населеного пункту. Однак, стверджують скаржники, дивним чином виявилося, що ця земля вже практично роздана. Вони показали список осіб, яким були надані земельні ділянки для ведення особистого господарства за межами населених пунктів на території Прилуцької сільради. У цьому переліку є прізвища посадовців Ківерцівської РДА та їхніх близьких родичів. Зокрема, 19 лютого, нарікають люди, роздали 38 ділянок. Тим часом, розпорядженням голови РДА Зиновія Колісника від 12 грудня 2012 року ще понад десятьом особам мали надати землю.

Андрій Гіль наголосив, що прокуратура за цими фактами розпочала перевірку ще до звернення селян. «Якщо будуть встановлені ознаки кримінального правопорушення, то ми відомості про них відразу внесемо до Єдиного реєстру досудових розслідувань»,– заявив Гіль.

Начальник відділу прокуратури Ярослав Грищенко відмовився озвучити деталі перевірки. Він пояснив це тим, що можливі фігуранти можуть перешкоджати слідству. Щоправда, із вуст правоохоронців таки пролунала інформація, що із 77 ділянок вільними залишилося лише 12.

Також на вимогу людей виконувач обов’язків прокурора пообіцяв максимально терміново зупинити дію рішень про виділення землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
мао Показати IP 13 Березня 2014 11:49
нехай правий сектор подивиться як розбазарювали землі в місті під головуванням депутатів та мера Романюка, оце поповнився б бюджет міста.
Андрій до мао Показати IP 13 Березня 2014 12:14
Романюку мабуть індульгенцію виписали у Ватикані. Всіх гонять, а він на місці як був так і лишився, хоча грішків за ним навалом.
Александр Показати IP 13 Березня 2014 12:15
Нужно было обратиться к депутату Грицюку Анатолию Петровичу. Он бы обязательно сделал на сессии "депутатьский запит" от имени "десятків мешканців села Прилуцьке", тем более что тема ему небезразлична)).
ківерчанин до Александр Показати IP 13 Березня 2014 12:37
Нехай Грицюк розкаже про земельні ділянки які він має у власності!!!!про жидичин і .......
ага до ківерчанин Показати IP 13 Березня 2014 14:49
і йому подібні теж, бо вони основні можливі фігуранти можуть перешкоджати слідству.
Землевпорядник Показати IP 13 Березня 2014 12:38
Ви зайдіть в Ківерці в земельний відділ. В когось було бажання взяти ділянки, а хтось міг їх оформити і це організувати (технічна сторона справи). Є заступник начальника Мінчук О.Л., який вміє проводити деякі оборудки. Про це знають всі земельні організації Луцька. Та й в Ківерцях про цього "дєятєля" всім відомо.
селянин Показати IP 13 Березня 2014 14:32
і Луцькі і Ківерцівські звязані одним дротом--усіх жде добровільне розкаювання через повішення.... чорні списки вже давно складені....
Селянин Показати IP 13 Березня 2014 19:40
Зараз після прокурорської перевірки і у прокурорів декілька ділянок появиться, як в Небіжці
Анонім Показати IP 3 Грудня 2014 17:24
В тюрягу скотів!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus