USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як уникнути планових відключень електроенергії на Волині

7 Жовтня 2014 10:28
Планових відключень електроенергії на Волині можна таки уникнути. Однак в облдержадміністрації не виключають форс-мажорів, коли світло вимикатимуть без попередження.

Про це під час брифінгу 7 жовтня репортеру Інформаційного агентства Волинські Новини повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Кудрявцев.

З його слів, для компетентного розгляду усіх проблем, що стосуються відключення електроенергії в області, у ОДА створили енергетичні кризові штаби, що вивчають питання і можливості форс-мажорних ситуацій, коли усе ж доведеться відключати електрику та газ. У цих штабах розробили план, який містить декілька рівнів відключення електроенергії.

Так, у першу чергу, відключатимуть маловпливові на економіку області підприємства, аби подолати енергетичну кризу. Але цього може бути недостатньо. Тоді подачу електрики припинять на стратегічних підприємствах.

В останню чергу «відключатимуть» електроенергію для населення.

«Вже є проблеми зі споживанням електрики у пікові часи. Але завдяки працівникам обленерго, які у ручному режиму регулюють навантаження в мережі, поки що критичної ситуації уникаємо. На жаль, надалі ми не виключаємо планових відключень, однак тоді волинян, через ЗМІ, попередять за день чи два. Але у ранішні і вечірні часи може бути таке, що система не справлятиметься з навантаженням і тоді автоматично без світла залишиться цілий мікрорайон. Про це попередити людей завчасно ми не зможемо. Якщо розвантажимо системи у години пік, то цього можна буде уникнути», - резюмував посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
лучани Показати IP 7 Жовтня 2014 10:30
Без підняття тарифу для населення недосягнется економія електроенергії. Вистачить дотувати всіх підряд.
Анонім до лучани Показати IP 7 Жовтня 2014 11:40
не спиться тобі куркулю? населенню тарифи? на підприємстві тобі треба підняти тарифи, а то геть зажерлись. населення на території має декілька атомних, за що ми беремо на себе такі ризики? саме за дешеву електроенергію
Сергій Показати IP 7 Жовтня 2014 10:58
Слухав розповідь Пустовіта, вважаю, що він зможе вирішити проблему елуктропостачання
енергетик до Сергій Показати IP 7 Жовтня 2014 11:01
Не бачу підстав по підняттю ціни на електрику, ми навіть продаємо електрику в Білорусь Коментар дурний, але я теж голосуватиму за нього: Він порядний та патріот!
лучани до енергетик Показати IP 7 Жовтня 2014 11:06
Собівартість кіловата електроенергії більше однієї гривні, а населення платить 40 коп. Різницю компенсують з податків та націнки для промислових підприємств. Багатим доплачують.
Анонім до Сергій Показати IP 7 Жовтня 2014 11:04
Пустовіт профукав 700 тисяч грн ,купивши автобус для філармонії. Тепер музиканти будуть мати на чому їздити по весіллях.
софія до Анонім Показати IP 7 Жовтня 2014 11:25
та всі вони нікудишні Але Пустовіт мене +/- влаштовує Але у ВР голосуватиму за пані, куплю собі новий телефон
Анонім до софія Показати IP 7 Жовтня 2014 11:29
Пустовіт належить до тих вояк,які профукали українську армію.
лучани Показати IP 7 Жовтня 2014 11:15
тариф на електроенергію для населення встановлюється виходячи, виключно, з політичних міркувань. Як результат, цей тариф сьогодні в декілька разів НИЖЧІЙ за оптову ціну, тобто не в змозі покрити не тільки вартість транспортування енергії від генеруючих потужностей до споживача (а для населення така вартість в рази вища, ніж для всіх інших груп споживачів), але й навіть вартість виробництва цієї самої електроенергії. І різниця між цим тарифом та ціною оптового ринку (а також вартість передачі енергії) покривається так званими дотаціями. При цьому, такі дотації закладені одразу на кількох рівнях – як в ціні оптового ринку, так і (додатково) в тарифи, по яким електроенергія передається промисловості, комунальникам і т.д., за винятком лише кількох груп споживачів, таких як вугільна промисловість, електротранспорт та комунальні освітлювальні підприємства. Тобто, всі інші промислові підприємства платять за електроенергію ціну, яка набагато перевищує не лише ціну оптового ринку, а й вартість передачі енергії, адже в неї закладена додаткова дотація на тарифи для населення. Таким чином тариф на електроенергію для населення в Україні дотується звідусіль – і промисловістю, і комунальникам, і держбюджетом
Анонім до лучани Показати IP 7 Жовтня 2014 11:42
і так і має бути, держава має дбати про населення, воно і так на ладан дихає, окрім звичайно вас, куркулів
лучани до Анонім Показати IP 7 Жовтня 2014 11:45
Менше кури та пий. Якщо хочеш ,щоб за тебе держава дбала,тоді виїзджай до Північної Кореї.
Анонім до лучани Показати IP 7 Жовтня 2014 11:50
не курю і не п'ю, веду здоровий спосіб життя, а тобі, бариго базарний, пора б податки справно платити... і підняти вам його не заважало б, а то в рік 200 рубликів поклали до бюджету і вважаєте що все сплатили
Хлоп до Анонім Показати IP 7 Жовтня 2014 13:53
А ти баригу того на штик підними! І так до влади прийдеш і навчиш податки платити! Яке головне завдання пролетаріату?
Анонім до Хлоп Показати IP 7 Жовтня 2014 15:21
ви вже змінили владу штиком, обіцяли паски на поясі затягнути, але затягнули не собі на пузах, а народу на шиї
OTAK OT до лучани Показати IP 7 Жовтня 2014 11:56
оце і є українська хлопська натура, держава його гне а він і радий платити податки і мати ніщо від неї - ні медицини, ні освіти, а що, так і має бути! от халепа, вщастило мені жити серед безмовних бовдурів, які не розуміють що держава для населення, а не населення для держави
Хлоп до OTAK OT Показати IP 7 Жовтня 2014 13:51
А уяви, як пощастило державі, в якій "безмовні бовдури" вважають за норму отримувати і гарячу воду, і лампочки Ілліча, і гівно прибирати за ними безкоштовно, тому що "держава для населення". А, ще забув, і медицину, і освіту мати ще нам потрібно! Вчить та лікуйте нас, бо ми не хлопи!
Анонім до Хлоп Показати IP 7 Жовтня 2014 15:22
не хлоп, а холоп
OTAK OT до Хлоп Показати IP 7 Жовтня 2014 15:25
для чого я утримую купу бюрократів на своїй спині, нехай ця держава згине, нам буде легше, буде податків нуль і за все буду платити сам, тоді я згоден.
Мыкола Показати IP 7 Жовтня 2014 12:09
Так, це - війна йде. Все для фронту, все для перемоги! Треба терпіти...
Я Показати IP 7 Жовтня 2014 12:20
Фукалкі не сваріться все одно буде так, як хоче ВЛАДА
my_gift Показати IP 7 Жовтня 2014 12:27
Я вже свічками закупилась.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus