USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як захопили базу морських піхотинців у Феодосії

24 Березня 2014 09:57
Від 60 до 80 українських морпіхів захоплені та утримуються російськими окупантами на території Феодосійського морського порту, - про це пишуть у пабліку міністерства оборони України в мережі.

Сьогодні, 24 березня, близько 04.20 російські окупанти у Криму, грубо порушивши попередні домовленості про проведення переговорів щодо перемир’я, розпочали штурм розташування 1-го окремого Феодосійського батальйону морської піхоти Військово-Морських Сил ЗС України.

З початком штурму на територію української військової частини з двох вертольотів Мі-8 висадився російський десант. Підтримку висадки з повітря здійснювали пара російських Мі-24.

Захоплення військової частини відбувалося з використанням світло-шумових гранат та автоматичної зброї, у тому числі кулеметів. Військові ЗС Російської Федерації оточили периметр батальйону, двома БТРами перекрили дорогу до нього та почали захоплення будівлі казарми.

З 6.00 з території батальйону морської піхоти вийшло кілька вантажних автомобілів УРАЛ зі зв’язаними українськими морпіхами на борту. Згідно з попередньою інформацією, травми різного ступеня важкості в результаті штурму отримали кілька українських військових. Найбільше постраждали командир батальйону підполковник Дмитро Делятицький та заступник по роботі з особовим складом майор Ростислав Ломтєв, яких нападники повалили на землю та били ногами в обличчя. Після чого цих двох українських офіцерів на гелікоптері вивезли у невідомому напрямку.

Російські військові не дозволили доправити постраждалих військовослужбовців ЗС України до лікувальних закладів для надання необхідної медичної допомоги.

На даний час від 60 до 80 українських морпіхів затримані та знаходяться фактично у полоні російських військових на території Феодосійського морського порту. На них здійснюється постійний психологічний тиск.

Зі слів військовослужбовців батальйону морської піхоти, основною вимогою російських загарбників є примусове вивезення з території Криму на материкову Україну офіцерів української військової частини. Лише після цього з полону будуть відпущені решта особового складу.

Керівництво Міністерства оборони та Збройних Сил України висловлює українським морських піхотинцям слова гордості за стійкість, мужність, патріотизм та відданість Присязі Українському народу.

Військовослужбовці Збройних Сил України, які проходять службу в Криму, є Справжніми Героями для кожного українця.

“Жоден з військовослужбовців у Криму – Патріотів своєї держави, та їхні родини не будуть залишені” – такою є офіційна позиція керівництва Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України.

Сьогодні на найвищому рівні розглядається питання щодо надання кожному з них статусу “учасника бойових дій”, забезпечення інших гарантій та соціальних пільг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Буває ж Показати IP 24 Березня 2014 10:09
І знову ніхто не постраждав, у них що зброї не було? Морпіхів скрутили як дітей? Ну цирк і тільки, у кого з них вистачить совісті називатися учасником бойових дій!
Росiя Показати IP 24 Березня 2014 10:18
Росiя вперед
Анонім до Росiя Показати IP 24 Березня 2014 11:46
Вперед!!!!!!!
Анонім Показати IP 24 Березня 2014 10:22
Як ніби ми не знаємо як усі! Ну вийшли поговорили командири, вони хлопців губити НЕ будуть даремно! І розійшлися!
до Росiя Показати IP 24 Березня 2014 10:24
Ти звідки такой не уж то з Кремля?)
Не до до Росiя Показати IP 24 Березня 2014 10:39
Не, местный...
до Росiя Показати IP 24 Березня 2014 10:46
АА може ти Барак Обама?)
Рагуль Кацапов Показати IP 24 Березня 2014 16:28
Правильно, что 2-м козлам рыла начистили.. Чтобы не провоцировали и парней своих не подставляли под молотки.. Героями захотели стать за счёт других.. Пусть дупло своё пшекам подставляют..
Шушмарук из Ковеля Показати IP 24 Березня 2014 16:33
Яйценюха надо заставить яйца нюхать у д*хлого н**гера...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus