USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Які водії скоюють найбільше ДТП на Волині

5 Листопада 2014 08:00
Автомобілісти якого віку найчастіше скоюють дорожньо-транспортні пригоди, повідомили даішники Волині. Окрім того, зауважили, надто велика самовпевненість водіїв - один із основних чинників ДТП.

Про це йшлося під час круглого столу з питань експлуатації транспортного засобу у зимовий період в УДАІ УМВС України у Волинській області 4 листопада.

Щодо розподілу ДТП за водійським стажем та віком осіб, які їх скоїли, розповів начальник сектору охорони матеріалів ДТП Василь Мельничук. Цьогоріч водії зі стажем керування транспортними засобами до 5 років вчинили 767 ДТП (з них 253 – із постраждалими), питома вага таких ДТП становить 42% від загальної кількості.

Водії, стаж яких нараховує від 1 до 2 років, скоїли 519 ДТП (186 – з постраждалими). З вини водіїв віком від 16 до 40 років трапилося понад тисячу автопригод (понад 66% від загальної кількості), з них 329 – із постраждалими. Найбільше ДТП скоїли водії віком 26-30 років, ДТП із постраждалими – водії віком від 21 до 25 років (104 випадки). Основні причини цього – малий досвід керування, занадто велика самовпевненість водіїв.

Наразі на Волині зареєстрували 36 ДТП, з місць яких водій зник (йдеться про автопригоди, внаслідок яких є травмовані або загиблі особи). Підрозділи ДАІ спільно з підрозділом карного розшуку розкрили 26 таких випадків. В усіх випадках на місце ДТП виїздить слідчо-оперативна група, подію реєструють в єдиному реєстрі досудових розслідувань. За це передбачена відповідальність за статтею 286 Кримінального кодексу України.

Василь Мельничук зауважив, що більшість ДТП, внаслідок яких є загиблі та постраждалі, трапляється влітку. Коли настають гірші дорожні умови – сніг, дощ, ожеледиця, зазвичай, трапляються ДТП із матеріальними збитками (це зумовлено меншою швидкістю автомобілів).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
пішохід Показати IP 5 Листопада 2014 08:45
Цей мент з дитячим виразом обличчя не правий. Найбільше аварій роблять синки мажорів, начальників і начальничків, і які прислуговують начальникам і начальничкам, особливо - слабоокультуреним. Вони впевнені,що відкупляться. Зробіть статистику, де найбільше гине і калічиться людей - дітей і громадян похилого віку? На переходах!!!! Сьогодні переходити перехід, треба уважно подивитися в усі сторони, чи не несеться на червоне світло на швидкості 150 км якесь бидло з начальником. Оця бидлятина і робить "статистику".
Ігор до пішохід Показати IP 5 Листопада 2014 08:53
Там зовсім інша статистика: поголовно або відсутність складу злочину, або ж люди, сліпі, самі під колеса кидаються. "...Рафік полностью невіновнік..."
У-ух! Показати IP 5 Листопада 2014 12:38
А де кількість пьяних мажорів які утворили ДТП.?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus