USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Замерзла в лісі: що відомо про загибель студентки на Житомирщині

29 Січня 2019 19:48
20-річна студентка Ірина Дворецька замерзла в лісі в Житомирській області, після того як вийшла з маршрутки за кілька кілометрів від рідного села.

Видання Новое Время зібрало подробиці трагедії.

Що відомо точно

Студентка Ірина Дворецька загинула рано вранці 8 січня. Дівчині було 20 років, вона вчилася на четвертому курсі медичного коледжу у Новоград-Волинському Житомирської області.

О 3:55 вона сіла на автобус в селі Рудня-Хочинська, де живе її сім’я, маючи намір поїхати до Олевська. Зі слів її старшої сестри Наталії Нечипорук, о 7 ранку в цей день матір Ірини, яка лежала в лікарні в Олевську, повинні були перевозити в Житомир, і Ірина хотіла поїхати з нею. Однак дівчина вийшла на зупинці в сусідньому селі Перга, оскільки у неї не виявилося 25 гривень на проїзд до Олевська.

Від зупинки, де вона вийшла, до Рудні-Хочинської – 4,5 км по трасі, але Ірина спробувала дістатися додому через ліс – цей шлях був коротшим на півтора кілометра. Вона не намагалася дзвонити родичам, але її сестра каже, що сама зателефонувала Ірині близько 4:30 і запитала, де вона. Дівчина відповіла, що йде по трасі додому. «Я думала, що вона, може, не встигла на автобус і йде по трасі біля села» – передає слова Наталії Нечипорук BBC Україна. З її слів, родичі б забрали її на машині, якби знали, що Ірина так далеко від дому.

В ту ніч було близько 15-18 градусів морозу. За декілька сотень метрів від дороги починається болотиста місцевість в заплаві річки Уборть. BBC Україна зазначає, що навіть взимку болота повністю не замерзають. Дорогою Ірина провалилася в яму з водою, і так і не змогла вибратися.

Коли стало зрозуміло, що Ірина зникла, її сестра подзвонила в поліцію. Але там шукати дівчину спочатку відмовилися. Два дні родичі намагалися знайти її самостійно, але безуспішно. 10 січня тіло дівчини знайшов її батько. Родичі кажуть, що він пішов по її слідах від траси.

«Батько вирубав її з льоду своїми руками», – розповіла тітка дівчини Катерина Мороз.

«Замерзла в ямі стоячи, з відкритими очима. Руки були підняті в кулачки – може, хотіла дотягтися до сосен, що ростуть поруч», – говорила сестра Ірини.

Чи був в Ірини Дворецької конфлікт з водієм

Родичі Ірини Дворецької звинувачують в її загибелі водія автобуса, в якому вона їхала.

Наталія Нечипорук розповіла BBC Україна, що її батько і брат поїхали в село Копище і знайшли одну з пасажирок, яка їхала з Іриною. Зі слів Наталії Нечипорук, ця пасажирка їм розповіла, що водій з кондуктором лаяли дівчину, а потім водій відкрив на зупинці двері і сказав: «Або платиш гроші, або виходь!». Родичі кажуть, що зараз пасажири відмовляються давати свідчення.

Факти опублікували трохи іншу розповідь про єдиного свідка конфлікту з водієм. Відповідно до публікації видання, сестра Ірини Наталія сама говорила зі свідком.

«Мені про це розповіла одна дівчина, яка їхала в цьому ж автобусі. Вона сказала, що чула, як водій хотів висадити Іру через те, що у неї не було грошей на проїзд. Але телефону дівчини, яка це сказала, у мене не залишилося. Прізвища її теж не знаю. Вона єдина, хто про це сказав. Інші пасажири автобуса (в основному це жителі нашого села) говорять, що вони спали і нічого такого не чули», – передає видання її слова.

Рідні дівчини також розповіли, що приїзду поліції вже після того, як стало відомо про смерть Ірини Дворецької, довелося чекати три з половиною години, а свідків поліцейські сказали шукати їм самим.

На підприємстві-перевізнику стверджують, що, зі слів водія автобуса, Ірина Дворецька, імовірно, перебувала у стані алкогольного сп’яніння, коли сідала в автобус. За версією перевізника, водій назвав їй вартість проїзду, а через деякий час запитав, чи буде вона платити, і вона відповіла, що заплатить. Після цього водій з нею не розмовляв, а в Перзі дівчина вийшла сама, нікому нічого не сказавши, коли він відкрив багажник, щоб інші пасажири поставили туди сумки. Перевізник стверджує, що пасажири не підтвердили версію про сварку дівчини з водієм.

BBC Україна водій автобуса, якого звати Олег Желінський, теж розповів, що, на його думку, Ірина була «трошки напідпитку». При цьому кондуктор автобуса Валентина, цього не підтверджує. Але вона теж розповіла, що Ірина Дворецька вийшла сама, і конфлікту з водієм у неї не було.

У поліції заявили, що жоден із пасажирів рейсу не підтвердив інформацію про конфлікт між Іриною Дворецькою та водієм.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОЛІЦІЯ СПРОСТУВАЛА ПРОВИНУ ВОДІЯ АВТОБУСУ В СМЕРТІ ЗАМЕРЗЛОЇ СТУДЕНТКИ

Коли про смерть Ірини Дворецької почали писати ЗМІ

У перші дні про загибель Ірини Дворецької не повідомляли ані ЗМІ, ані прес-служба поліції.

На сайті медичного коледжу, в якому вона навчалася, інформація про те, що вона загинула, без жодних деталей, з’явилася 16 січня.

23 січня на сесії Олевської районного ради про загибель Ірини Дворецької розповівмісцевий депутат Володимир Рабош. Він заявив, що відправив депутатський запит на ім’я голів Олевської райдержадміністрації та Олевської районного ради, керівника відділення Нацполіціі і прокурора району у зв’язку зі смертю дівчини. Під час свого виступу Рабош стверджував, що протягом двох тижнів з моменту трагедії поліція не опитала жодного свідка.

24 січня у поліції заявили, що кримінальне провадження у зв’язку зі смертю дівчини відкрили «відразу ж» і провели опитування людей, які спілкувалися з Іриною Дворецькою 7 і 8 січня. Підтверджень конфлікту між водієм і дівчиною не знайшли, але вирішили провести повторну перевірку «у зв’язку з тим, що інформація з’явилася в соціальних мережах».

У поліції додали, що ввечері 7 січня дівчина була в компанії однолітків і «нібито вона намагалася у когось позичити грошей».

З 23 січня інформація про смерть Ірини Дворецької з’явилася у місцевих ЗМІ. Після коментаря поліції 24 січня про смерть дівчини повідомили всеукраїнські ЗМІ. Повідомлялося також, що за останні кілька років водій, який віз Ірину Дворецьку, збив на смерть п’ятнадцятирічну дівчину і жінку, але до кримінальної відповідальності за це його не притягували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Просто Показати IP 30 Січня 2019 09:48
просто маразм. 15-18 градусів морозу... ліс... болота... як фільм жахів... дурна смерть, більш тут нічого не скажеш.
Ні до Просто Показати IP 30 Січня 2019 11:54
ще можна багато чого сказати, наприклад, що люди -уроди!! Молода дівчина серед ночі, яка б вона не була, хоча в даному випадку в те, що була нетвереза не віриться, серед ночі зимою виходить з автобуса поза населеним пунктом, навіть якщо й сама вийшла, хоча в це теж не віриться, сто відсотків водій вигнав, і всім до сраки, і до того ж не незнайомим, а її односельцям, ніхто її не зупинив, ніхто не позичив тих довбаних 25 гривнів. Ох веренться воно бумерангом всім хто в цьому замішаний, бо дуже вже страшна і дика історія(((
Просто до Ні Показати IP 31 Січня 2019 09:49
в нас що пасажири, що водії, що влада вже всі йо%%улись від того що в країні робиться..
??? Показати IP 30 Січня 2019 15:14
Якщо конфлікту з водієм не було, то звідки стало відомо про те що немала грошей на проїзд та не заплатила 25 грн.?! Висадив чи зробив зауваження... щось було... Чи ось так просто захотілося дівчині вийти посеред ночі , недоїхавши 4,5 км. і пройтися через ліс в 15 градусний мороз. Що за бред!!! Дуже прикро, що люди стали такими бездушними!
Нам Показати IP 30 Січня 2019 19:10
Так, так нам не треба ворогів, їх є вдосталь навколо нас. А позиція поліції шокує. На якій підставі поліція відмовляєтся виконувати свої обовязки, тобто захищати своїх громадян? Хтось створив закон який працює проти населення і його безпеки.
321 до Нам Показати IP 31 Січня 2019 09:50
бо нема тут що розслідувати.
Unknown Показати IP 31 Січня 2019 20:32
Невже тим пасажирам важко було скинутись по тому сра...ій гривні на білет дівчині?!... Важко їх після того людьми назвати! Р.S. Ви ще владу гадите! Та чим ви кращі?! Я би тих пасажирів тварюками назвав...але тварини хоч якось піклуються про себе подібних. А ви сміття! Просто ПАСКУДЬ!!! Страшна смерть тієї дівчинки на вашій совісті!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus