USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Мадагаскар атакувала чума: більше 120 загиблих, понад тисячу захворіло

26 Жовтня 2017 09:09
На Мадагаскарі від серпня чумою заразило 1192 осіб, ще 124 людини загинули.

Про це інформує ТСН з посиланням на CNN.

67 % хворих заразилися пневмонічною формою захворювання, яке поширюється від людини і до людини.

У більшості випадків, ця пневмонічна форма захворювання, яка може поширюватися від людини до людини через кашель або чхання. Інкубаційний період хвороби короткий й інфікована людина може померти протягом 12-24 годин.

Хворобу можна вилікувати антибіотиками, але слід виявити на ранній стадії захворювання.

Із 114 районів Мадагаскару надходять повідомлення про пневмонічну чуму. Випадки зараження зафіксовані у 10 містах, у тому числі і великих - Антананаріву і Томасіна.

Із 1 серпня вдалося вилікувати 780 осіб, а із шести постраждалих районів не надходили повідомлення про нові випадки протягом 15 днів, - повідомляють в ООН.

Медики пояснюють, що людям слід зрозуміти, що лікування доступне, а тому при симптомах хвороби їм необхідно звернутися до закладів охорони здоров’я.

Чума є ендемічною хворобою для Мадагаскару, щороку там повідомляється про 400 випадків захворювань, але нинішній спалах вплинув на більшість територій і розпочався раніше, ніж зазвичай. Також незвично, що хвороба вплинула і на великі міські території.

В країні закриті державні школи, а уряд заборонив публічні збори. Ризик подальшого розповсюдження на національному рівні залишається дуже високим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus