USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Болгарин на Волині лікує бджолами

20 Грудня 2013 16:27
Чоловік переконує, що бджолиний мікромасаж допомагає вилікувати остеохондроз, нервову систему, органи дихання.

На Волині Діню Іванов живе уже 23 роки, пише видання «Віче-інформ». Нині він мешкає у селі Струмівка Луцького району. У лютому чоловікові виповниться 60 літ. А коли йому було 45, він потрапив в аварію і втратив обидві ноги.

Сам він – спадковий бджоляр. Його батько і тітка були пасічниками. Саме завдяки спілкуванню з бджолами, на думку Діню Іванова, їх можна назвати довгожителями: тітка померла коли їй був 101 рік. А батькові чоловіка зараз 94 роки.

Зараз у господарстві Діню Іванова 30 вуликів. З його слів, бджоли сусідам не дошкуляють, бо він знає яких крилатих медоносів треба заводити, щоб були спокійні.

На подвір’ї біля хати чоловік спорудив лікувальний павільйон на три вулики для апітерапії (медичне використання бджолиних продуктів – воску, меду, прополісу, маточного молочка та бджолиної отрути – ред.). Півгодинний бджолиний мікромасаж (бджоли перебувають у вулику), запевняє чоловік, допомагає вилікувати остеохондроз, нервову систему, органи дихання.

Розповідає він і про те, як у 2006-ому 32 бджолині сім’ї померли, бо потруїлися неякісним хімічно обробленим цукром.

Діню Іванов порядив, як правильно обирати мед.

«В першу чергу мед треба купувати у хорошого пасічника. Якщо солодкий янтар свіжий та зрілий, то має лягати гіркою. Справжній продукт на початку язика солодкий, а потім гірчить. Також мед можна перевірити за допомогою склянки холодної води. Якщо він не розчиняється одразу, а тримається вкупці - це справжній мед, відстояний 30-40 днів, на відміну від цукрового, несправжнього», - ділиться порадам пасічник.

З його слів, мед не можна зберігати в пластиковому посуді. Його потрібно перекласти в скляну тару.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 20 Грудня 2013 18:43
повідомте адресу точнішу і коли приймає відвідувачів, в сина -невроз, лікарі залікували шо далі нікуди...таблетки жменями їсть, а толку нуль.
Вас Показати IP 20 Грудня 2013 21:29
Рованці, чевермето

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus