USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Черкаський мед у Луцьку

4 Січня 2014 14:38
Мед у цю пору року має бути густий, кристалізований і світлого кольору. Виняток лише становить гречаний мед – у нього характерне коричневе забарвлення, він повинен мати характерний приємний аромат, розповідає пан Микола, пасічник з багаторічним стажем.

Привіз він свій мед з Черкащини. Каже, що займається бджільництвом з самого малку, а навчив цієї справи його батько.

До слова, він переконує, що мед, який продається на вагу і той, що розфасований у банки – один і той же, хоч може й здатися різний за структурою.


«В банки розливають мед під час викачування. А мед, який кристалізувався при кімнатній температурі, стане теж такий як масло. Часто коли в селах доводиться торгувати, люди старшого віку, які не можуть собі дозволити придбати банку меду, просять відважити по 100-200 грам. Є покупці, хто хоче придбати більше, ніж банку. Тому й є таке фасування різне. Але це один і той же продукт», - запевнив пан Микола.


Дітям можна давати будь-який мед. Мед у сотах можна жувати як жуйку чи запивати теплою водою. Якщо хочеться рідкого – варто взяти мед з акації. А в гречаному, наприклад, найбільше вуглеводів. Видів меду є більше ста. І кожен корисний.

Ще одним корисним продуктом є пилок.

«Пилок – це вітаміни, які на декілька ступенів вищі знаменитих вітамінів Мультитабс. За пилком іде пирга, а потім – маточне молочко. Це найдорожчий продукт бджільництва», - каже бджоляр.

І справді, якщо 100 грам меду коштує 6 гривень, то 200-грамова баночка маточного молочка обійдеться у 150 гривень. Але це того варте, каже пан Микола. Адже саме завдяки цьому продукту матка живе в 300 разів довше, аніж робочі бджоли.

«Личинки однакові, але ті, які харчуються маточним молочком живуть довше саме завдяки такому харчуванню», - розповідає пасічник.

Медоноси, каже він, дуже примхливі до господарів. У нетверезому стані до них – зась.

«Вони звикають до власника, його енергетики, навіть напарфумлений - вже ворог, не кажучи про те, що накурився, чи в нетверезому стані», - каже пан Микола.


Він додає, що найпопулярніший продукт бджільництва, усе ж мед. Зараз люди, розповідає пасічник, хочуть якісного меду – кримського, козацького чи карпатського. От тільки каже, торгівля ця доволі дивна: в Криму мед коштує по 100 гривень за літр, а до Луцька привозять по 30 гривень, мовляв, якість цього продукту може бути під великим питанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus