USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Через діяльність «Кроноспану» волиняни почали хворіти

10 Липня 2013 13:42
Деревообробний завод «Кроноспан», оговтавшись від міліцейських «нальотів» і обшуків, димить собі далі. На радість чотирьом сотням його працівників – і на біду тисячам родин, які мешкають у густонаселених мікрорайонах Нововолинська, - висловлюються на сайті Проновік.

Від викидів і випарів промислового монстра страждають і мешканці кількох сіл Іваничівщини.

Громадяни, які, за їх словами, «потруїлись» найбільше, поставили підписи під колективним листом до нардепа Євгена Мельника. Він, своєю чергою, звернувся з запитом до міністра екології й затребував вичерпної інформації щодо ризиків, що їх несе діяльність підприємства «Кроноспан УА».

«У Нововолинську й околах відчутно побільшало захворюваності на алергію та патології дихальних шляхів. На це з року в рік скаржаться і селяни, і городяни. Однак контролюючі органи належно не реагують, – стверджує Є.Мельник. – Аналогічні виробництва з застосуванням лаків, клеїв, шкідливих для здоров’я речовин за кордоном уже заборонені. Тому ці фабрики й перенесли в Україну. Адже тут можна домовитись, підігнати законодавство».

Відповідь із Міністерства екології народному депутату оприлюднять, як тільки остання надійде прохачам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хвєдя Показати IP 10 Липня 2013 13:57
Та продайте все януковичу - він купить, і все буде нормуль.
Виталий Показати IP 10 Липня 2013 16:28
Бред. Во-первых Кроноспан обеспечивает работой и самой высокой з/п Нововолынск. В-вторых со всей Волыни везут тирсу, обрезки за которые он вовремя платит В-третьих он туда влез не потому-что с властью можно договориться, а потому что была зона приоритетного развития, и туда многие всунули деньги, а потом всем известная мадам Ю, просто их кинула, отменив налоговые льготы, а до этого был нищий город наркоманов. В-четвертых это шахтерский город, где в черте города и сталилитейный завод, мясокомбинат, фабрика гофротары (с клеями) и многое другое. В-пятых особое внимание в последнее время к данному комбинату антимонопольного, налоговой а оособенно пана Мельника, заставляет задуматься о элементарном рейдерком захвате.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus