USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чи можна заразитися в обласній інфекційній лікарні?

31 Серпня 2013 11:45
Лікарі «швидкої» можуть підтвердити: коли виникає потреба госпіталізувати дитину в обласну інфекційну лікарню, матері починають лити сльози. Мовляв, там під одним дахом — гепатити, менінгіти, пневмонії й десятки інших небезпечних хвороб, а належних умов, щоб пацієнти почувалися безпечно, нема, інформує Волинь-нова.
«Так, рівень інфекційної захворюваності зростає: маємо на Волині плюс 1000 хворих щороку. На жаль, подібна тенденція простежується не тільки в нашій області, а й в Україні загалом. У нашій лікарні справді зосереджені серйозні інфекційні патології і найважчі пацієнти з усього краю. Але це — спеціалізований лікувальний заклад ІІІ рівня з дуже кваліфікованими спеціалістами, де у найскладніших випадках рятують людей. Тому хворим не варто гаяти час на сумніви і страхи», - розповідає головний лікар обласної інфекційної лікарні Петро Гайдучик.

«Можу сказати, що жодного випадку внутрішньолікарняного інфікування хворих у нас зроду не було. Напевне, навпаки, тут найчистіше місце у Луцьку. Усіх вимог щодо безпеки строго дотримуємося, медичний персонал дуже відповідально ставиться до роботи», - резюмував лікар.
Іноді у лікарні, як у рукавичці
Обласна інфекційна лікарня розрахована на 210 ліжок, але в період епідемії грипу чи спалаху кишкових інфекцій буває й до 250 пацієнтів. У мед закладі, зі слів головного лікаря, розроблені плани перепрофілізації відділень у випадку потреби. Від цих «маневрів» санепідрежим не страждає, хоча зростає навантаження на працівників. І вже неодноразово ставили питання про перенесення шкірвендиспансеру, але віз і нині там.

«Типові проекти інфекційних закладів передбачають умови ізоляції різних категорій хворих. Якщо говорити про те, як би мало бути, то навіть лікарняна територія повинна бути удвічі більшою. Ми ж знаходимося в приміщенні колишньої дитячої лікарні, де поступово проводимо реконструкцію. Хотілося б, щоб пацієнти мали під ногами сяючу плитку, а не старий паркет, хотілося б зробити ремонт в усіх палатах. Але в першу чергу беремося за те, що є найбільш нагальним. Відремонтували дах, поміняли ліфт, здійснили реконструкцію приймального відділення», - каже Гайдучик.

«Використовуємо різні джерела фінансування. Закінчуємо утеплення і ремонт фасаду, замінили усі вікна й двері в рамках програми енергозбереження. З обласного бюджету виділяють гроші. Недавно ми вперше за 30 років змогли придбати два автомобілі для лікарні», - підсумував головний лікар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
дідо Показати IP 31 Серпня 2013 12:50
Інфекційна лікарня- це притулок для безробітніх та алкозалежних. У лікарні гвалтують дітей-паціентів, а адміністрація говорить ,що то не їхня справа.
?! до дідо Показати IP 31 Серпня 2013 15:50
Пяний чи хворий?
Ау Показати IP 31 Серпня 2013 15:51
Де Палиця?
Лучанка Показати IP 31 Серпня 2013 16:19
Двічі довелосяп з дитиною потрапити в інфекційну лікарню і дуже вдячна лікарям та усьому медперсоналу. Про що думають батьки, діти яких інколи зі зневодненням та інтоксикацією потрапляють до реанімації? Боялись заразитись? Так ви вже щось упустили чи недодиилися і ваша дитина хвора - рятуйте її якнайшвидше! Так, приміщення лікарні старе, але санітарки миють і палати, і коридори декілька разів на день. Так, в лікарні лікуються цигани, але що робити, мусово терпіти таке сусідство. А уявіть, що лікарям іх і оглядати доводиться, і медсестрам - робити їм ін'єкції і т.д.! Не пишіть гидоти про достойний колектив, бо їм дякувати треба.
Теж лучанка Показати IP 31 Серпня 2013 19:26
Моя дитина теж лікувалася в інфекційці. Головним лікарем ще був не Гайдучик. Лікарі і сестрички - молодці. Але вошами там заразитися можна, а це все ж таки лікарня, а не базар.
Лучанин Показати IP 1 Вересня 2013 00:33
"де у найскладніших випадках рятують людей" - абсолютно згідний. Але це в крайньому випадку. Якби приймальне відділення було обладнано за останнім словом техніки і в лікарню не клали б всіх підряд, а, добре обстеживши, тільки за крайньої необхідності, то цих страхів стало б менше. Якби, дійсно, там не було б того жахливого паркету, який як губка, вже сам складається з одних лише інфекцій, якби там туалети нагадували туалети і в них не страшно було б зайти - це ще б зменшило страхи. А в іншому непогана стаття. Реклама зараз в моді.
леся Показати IP 10 Березня 2014 17:46
козел Ваш Гайдучик!!!!
оксаночка до леся Показати IP 2 Серпня 2014 23:59
І чому це Гайдучик козел. Якщо кидаєте такі голосні заяви, то обгрунтуйте, будь-ласка шановна Леся!!!!
Артем Показати IP 5 Грудня 2016 14:36
Учора близько 21:40 стало погано, температура 38.4 не давала спати, дихати було неймовірно важко, викликали швидку яка відвезла нас у інфекційну, чергова медсестра відчинила нам та сказала чекати на лікаря, буквально за хвилину нас оглянула Тетяна Петрівна, та після огляду поставила діагноз, Обструктивний бронхіт. Сказати, що лікар зробила все можливе для мого видужання, це не сказати нічого, Лисковець Тетяна Петрівна - лікар в приймальному відділенні інфекційної лікарні, це професіонал з великої букви, який з розумінням поставилася до усієї ситуації та зробила усе можливе щоб поставити мене на ноги, я був дуже вражений таким серйозним ставленням до своєї справи та увагою особисто до себе. Можу з гордістю сказати, доки у нас працюють такі добрі та відповідальні лікарі, лучани можуть бути спокійні . Буквально після перших процедур мені стало легше. Хотілося б висловити їй та зміні, яка чергувала у той день велике дякую, адже вони мене врятували. Артем

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus