USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«До свят»: медики назвали 5 небезпечних алкогольних напоїв. ВІДЕО

4 Травня 2013 09:00
Медики визначили п'ять найбільш небезпечніших алкогольних напоїв. Серед них - пиво, слабоалкоголка і коктейлі, - йдеться у сюжеті ТСН.

«Найбільш небезпечні - це слабоалкогольні напої. Бо ми не можемо контролювати надходження етилового спирту. Ми думаємо, якщо це 3-5% пиво, воно не таке небезпечне як скажімо 40% горілка чи щось подібне», - пояснює лікар-гастроентеролог Наталія Міхньова. Гірша за пиво лише слабоалкоголка. На смак вона як ситро, а шкодить більше, ніж горілка.

Алкогольні коктейлі , які так полюбляють жінки на вечірках, вбивають печінку сумішшю різних видів алкоголю. Ігристе - небезпечне вуглекислотою. І нарешті - солодкі лікери, що призводять до гірких наслідків. Особливо категоричні лікарі щодо підлітків. Саме вони - головні споживачі слабоалкоголки.
Якщо вже пити, кажуть лікарі, то жінці - келих-два вина чи якісного шампанського. Чоловікові - 40-градусних напоїв не більше ніж 200 грамів і з хорошою закускою.

Однак, українці норму перебирають більш ніж удвічі.
Нарколог Олександр Шипунов радить - зупинятися треба, щойно світ почав набувати яскравих барв. Чекати ж поки все довкола втратить чіткість не варто. «Якщо ви вирішили випити 100-150 грамів міцного напою, то на цьому потрібно і зупинитися», - радить нарколог.
Ще одна порада лікарів - купувати лише перевірені напої - це принаймні вбереже від додаткових неприємностей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Вовк Показати IP 4 Травня 2013 09:37
...... чоловікові - 40-градусних напоїв не більше ніж 200 грамів. Не смішіть мої тапочки!
Вацко Показати IP 4 Травня 2013 10:22
Так, таких смельчаків як ти Вовк - вистачає, потім простатит імпотенція, і просто хроном в 30-35р. стати - це як два пальці
Валентина Показати IP 4 Травня 2013 12:45
Алкоголь - зло, страшне зло. Наприклад, молодий мужчина у 25 років - страждає розгорнутим алкоголізмом, і це при тому, що 3-4 роки регулярно отак грам 100-300 вживав. А в результаті що? Бідність, самотність...
леся Показати IP 4 Травня 2013 19:02
На жаль, для багатьох Великдень асоціюється з випивкою. І їжею. Намагаймося відчути радість Воскресіння, душевне піднесення! Тепле родинне спілкування теж необхідне. Але пиячити, набивати шлунки - хіба в цьому свято полягає?
north face black fri Показати IP 1 Грудня 2013 02:54
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus