USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Госпітальні округи і розподіл землі: що вимагають волиняни в облраді

2 Лютого 2017 10:32
Декілька груп мітингувальників прибули на сесію Волинської облради. Серед іншого, волиняни просять створити госпітальний округ у Володимирі-Волинському та вимагають зупинити розкрадання землі.

Про це йшлося під час 10-ї чергової сесії Волинської облради сьогодні, 2 лютого.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, згідно з проектом реформування охорони здоров'я, розпочатого ще у 2010 році, госпітальний округ повинен буде включати багатопрофільну лікарню інтенсивного лікування з консультативною поліклінікою, лікарні для відновного лікування, хоспіси, лікарні планового лікування хронічних хворих, заклади медико-соціальної допомоги і центри первинної медико-санітарної допомоги.

Попередньо госпітальні округи планують створити в Луцьку, Нововолинську та Ковелі. Проте, працівники Володимир-Волинського територіально-медичного об'єднання наполягають, що без додаткового округу в їхньому місті не обійтись. Адже тут знаходиться військова частина, міжнародний пункт пропуску та важливі об’єкти соціальної інфраструктури.

Інша група мітингувальників, на чолі з головою Світязької сільської ради Миколою Цвидом,просять зупинити розкрадання землі Світязької сільської ради.

Нагадаємо, на території Волині все більшого розмаху набирає схема, використовуючи яку, шахраї отримують у власність сотні гектарів землі. Зокрема, оформивши на підставних осіб земельні наділи, шахраї заволоділи 154 гектарами чорноземів на території Журавичівської сільської ради.

Аналогічні дії, зі слів пана Цвида, відбуваються і в Світязі – особи, які проживають за сотні кілометрів від села бажають отримати там землю. Голова наполягає, що схема – шахрайська, а людьми просто користуються для отримання вигоди. Відповідно до попередньої інформації, до схеми причетний начальник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко, адже саме його відомство розпоряджається землями сільських рад, які знаходяться за межами села.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
володимир Показати IP 2 Лютого 2017 11:00
Цікаво яку позицію займуть депутати обласної ради Зінкевич і Панасюк ? Чи знову цікаву?
свобода Показати IP 2 Лютого 2017 11:03
Гунчик, коли ти останній раз був у лікарні. вистоявши півдня в черзі. Порохового намісника на Волині гнати в шию до рошена!!!
Анонім до свобода Показати IP 2 Лютого 2017 15:18
це питання не до Гунчика! на жаль це депутати місцевих рай та обл рад " побігли попереду поізда " щоб отримати щось з Києва
Іра Показати IP 2 Лютого 2017 11:07
Ви попутали зі своїм Володимиром??? При чому тут військова частина, якішо військові всеодно не будуть лікуватись в цивільній лікарні, а їхатимуть в військовий госпіталь??? Якщо пункт пропуску - так давай округ в Устилуг!!!! при чому тут Володимир??? Центр округу має бути бути у Нововолинську, там найкраща технічна база, найкращі лікарі,професіонали своєї справи, більше населення!!! Так що нема чого лізти зі своїм володимиром - спочатку циган і хачіків своїх угомоніть!!!
Світязь Показати IP 2 Лютого 2017 11:24
світязький голова сам роздерибанив всю землю, а тепер звинувачує Василенка
агроном Показати IP 2 Лютого 2017 11:26
звідки в Журавичах чорноземи?може торфовища?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus