USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гра в хованки: медики Іваничівської райлікарні тікають від пацієнтів. ДОПОВНЕНО

23 Квітня 2016 12:23
Лікарі тікають від пацієнтів, а медичний персонал відмовляється надавати першу допомогу навіть своїм працівникам – саме з такими аномаліями змушені стикатися в Іваничівській центральній районній лікарні.

Аби отримати медичну допомогу, пацієнтам лікарні доводиться викликати «швидку» просто в медичну установу, бо ж лікарів там не докличешся. Зауважимо, що в Іваничівському районі постійно чергують дві бригади швидкої допомоги, і чи не щодня вони змушені рятувати людей в районній лікарні.

Фельдшер однієї з районних бригад «швидкої» розповідає, що через постійні виклики до лікарні вони ризикують не встигнути врятувати комусь життя поза межами населеного пункту, де це справді необхідно.

«Ми приїжджаємо в лікарню, де працюють лікарі та медсестри, надавати медичну допомогу. Навіть поміряти тиск працівники медзакладу чомусь не можуть. Мовляв, не мають відповідних медикаментів та обладнання. Нещодавно ми приходили в лікарню надавати допомогу працівниці цього закладу – медсестрі. В цей момент у її кабінеті були медичні працівники, які могли поміряти тиск цій жінці чи щось їй вколоти. Виходить так, що ми приходимо на допомогу там, де є кому її надавати, ризикуючи не встигнути приїхати на виклик, де дійсно може знадобитися невідкладна допомога», – скаржиться медик.

Окрім того, він розповідає, що коли медперсонал «швидкої» зрозумів, що словами нічого не довести, то почав листуватись із головним лікарем закладу.
22-го квітня до лікарів районної лікарні звернувся мешканець Іваничівського району, 47-річний Володимир Шаковський. За словами матері, у чоловіка впав тиск, тож він поїхав до медзакладу, який, між іншим, знаходиться за 30 кілометрів від їхнього села. Уже в лікарні Володимира скерували на рентген, де він просто в кабінеті лікаря втратив свідомість.

«Ніхто – ні медсестри, ні лікарі – не надали йому жодної допомоги, натомість викликали «швидку», прийшли фельдшери, привели мого сина до тями, та прокапали його. Тоді вже лікарі зібралися на консиліум, аби вирішити, чи варто приймати його в лікарню. Навіть не хотіли приймати, пропонували денний стаціонар, а ми живемо в 30 кілометрах від лікарні – не наїздишся. Нам довелося просити нашого сільського лікаря, щоб він приїхав і допоміг покласти сина в лікарню», – розповідає жінка.

Журналісти спробували зв’язатися з керівництвом лікарні та розпитати їх про ситуацію, яка склалася в підпорядкованому їм закладі. Проте ні головний лікар Петро Ципа, ні його заступник Руслан Шевчук на дзвінки не відповіли.

Через кілька днів нам усе ж таки вдалося поспілкуватися з головним лікарем Іваничівської центральної районної лікарні Петром Ципою. Щодо резонансу, який утворився навколо очолюваного ним медзакладу, лікар сказав: «Я уточняв у відділеннях швидкої допомоги, скільки було викликів до нас у поліклініку. Інформація про те, що це було майже щодня – неправильна. Там усього зареєстровано два виклики: один 8 квітня, другий 22 квітня. У нас є достатньо кваліфікованих працівників, є шафа з медикаментами для невідкладної медичної допомоги в маніпуляційному кабінеті».

На запитання, як він може пояснити те, що швидку допомогу викликали медпрацівники своїм же колегам у лікарню, Петро Ципа відповів: «Будь-який пацієнт має право на вибір лікаря. Підкреслюю: не щодня викликали швидку допомогу. Саме в цих двох випадках наші лікарі цілком могли самі надати медичну допомогу. Після ваших зауважень ми провели загальні збори, де я звернув увагу медперсоналу на те, щоб не відволікали працівників швидкої та відповідальніше ставилися до своїх обов’язків. Я особисто перевірив забезпечення аптечок медикаментами та кабінетів засобами надання невідкладної допомоги. Щодо того, що журналісти не могли до мене додзвонитися, то того дня ми саме ремонтували огорожу навколо лікарні, в тому числі й біля приміщення швидкої допомоги. І я відлучався з кабінету на територію».

В приймальні головного лікаря повідомили, що в п'ятницю робочий день скорочений. Проте згодом вже знайшли іншу відмовку, нібито керівництво перебуває на нараді, та додали, що на роботу ніхто з них не повернеться. І це – посеред робочого дня, об 14:30.

Схоже, лікарів Іваничівської центральної районної лікарні дійсно знайти складно. І в робочий час вони, виявляється, мають важливіші справи, ніж організовувати роботу медперсоналу, який навіть собі надати першу медичну допомогу не в змозі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Апостол Показати IP 23 Квітня 2016 13:18
Щож казати дорогі друзі як в цій установі не міряють тиску . Не спостерігають за хворими . А просто напросто в наглу "Ганяють чаї " під час роботи і по суті самі нічого не роблять і не вміють. Елементарні речі які потрібно виконувати мед. Працівници Іваничівської ЦРЛ сприймають як ази медицини. Ганьба. Розігнати іх тай всіх справ.
він Показати IP 23 Квітня 2016 13:37
Шукайте томашевську, та наведе порядок
живу біля до він Показати IP 25 Квітня 2016 20:04
чому зразу томашевська вона і так знає що її час наступає хоч би як не дригались дехто
Паці єнт Показати IP 23 Квітня 2016 17:53
Не всі лікарі однакові. Вказуйте прізвища!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
не пацієнт Показати IP 23 Квітня 2016 18:14
розігнати ср. мітлою без права реєстраціі на біржі!
Абрам Показати IP 23 Квітня 2016 19:57
Читайте уважно прізвища! Ципа,Шевчук_це виключно_НАШІ! І вони мали вас глибоко в д*пі,якщо не маєте достатньо "бабла!"
Коля Показати IP 24 Квітня 2016 10:06
Лікарі, поки вивчились, такі бабки загатили, а тепер лиш заглядають людям в торби й гаманці, щоб їх назад відбити! Яке там лікування!!!!! Читаєш в інтернеті про свою хворобу, йдеш в аптеку, купуєш ліки, лікуєшся сам. Бо за лікарняний листок там такса теж неслаба- 400 гривень за 10 днів. От і приторговують лікарі.
107 Показати IP 24 Квітня 2016 10:09
коментар було видалено
Лучанин Показати IP 24 Квітня 2016 10:19
То ще дешево за лікарняний. В луцьку ціни вищі!
Ніні Показати IP 24 Квітня 2016 16:21
Ципа зовсім не займається лікарнею, **ає та й все тут!
Правдолюб Показати IP 25 Квітня 2016 09:14
Поверніть Томашевську, та наведе порядок!!!
Валя Показати IP 25 Квітня 2016 12:42
Кореспондента запрошую в Горохівську лікарню - вони за останні місяці шість разів швидку викликали як в стаціонар так і в поліклініку, хоча медики є там і там. Так зручніше, викликали а потім можна попатякати що щось не так зробили медики зі швидкої. Ганьба.
Марія до Валя Показати IP 25 Квітня 2016 20:00
з дитиною прийшла і щось їй стало робитися бачу падає то дитяча лікарка сама викликала швидку то вони швиденько якось прибігли і оприділили що цукор впав зробили глюкозу і мала ожила. Спасибі їм.
Гриша Показати IP 25 Квітня 2016 19:56
Да точно я маму привозив до хірурга сиділи на 2-му поверсі вона боялась що скажуть на операцію їй стало погано то лікар кричав на медсестру викликай швидку то прийшли хлопці в червоній формі і так справно все робили мамі полегчало і ми змились в Луцьк і там зробили операцію
гнат до Гриша Показати IP 25 Квітня 2016 22:36
нема кому контролювати медицину кобу болячки домучують а сегедиха по старості вже бідна і заговарюється
Самаритянин Показати IP 26 Квітня 2016 08:45
а у нас у В.Вол-му таке було як я з сином прийшов у пол-ку почались судоми він впав то швидка прибігала робили уколи
місцевий Показати IP 26 Квітня 2016 15:20
слухайте таж сьогодні така халепа була привів маму до стоматолога та штрикнула якийсь укол мамі зле стало. Бачили б ви перелякані очі стоматологши КОБИ, як руками тремтячими набирала 103 і викликала швидку. Правда самі не робили нічого навіть нашатиря не дали а може нема. Ото вже і яма медична в Горохові аж обідно.
Леся Показати IP 26 Квітня 2016 21:13
Таких ситуацій є багато! Але не всі лікарі такі. У Горохові досить хороші молоді спеціалісти! Хоча у них і мало досвіду, але з власного досвіду скажу, що вони є справжніми лікарями.У дитини 8 місяців кашель не могли вилікувати, ніхто не знав що з ним. Всі казали, що здоровий і не розуміли причин. Але потім випадково потрапили на прийом до Ірини Володимирівни (педіатр) - допомогла! Велике їй спасибі! І травматолог Якобчук Роман також хороший лікар. До нього уже більші черги, ніж до Шекети!
Микола до Леся Показати IP 26 Квітня 2016 22:13
Ви мені Шекету не чіпайте це величина, він би ніколи нікого не шукав би а сам допомогу надавав
Сусід до Леся Показати IP 26 Квітня 2016 22:17
Та твій Якобчук так наклав гіпс, що в Луцьку за голову хапалися
Місцевий Показати IP 12 Травня 2016 12:20
Іваничі: медицина вже давно потребує реформ, бо пливуть за течією область не чіпає то і творять що хочуть, Я б вам як у відділеннях лікують розказав би, але обіжатись будуть, їх і так зараз скубають, хай спокійно хоч дехто на пенсію втече, бо жизні вже не буде.
працюючий до Місцевий Показати IP 12 Травня 2016 16:32
як платять, так і працюємо, область позрізала усе і ще щось хочуть. хай дякують що ще хоч ходимо на роботу за таку зарплату!!!!!!!
Анонім Показати IP 1 Вересня 2017 18:40
даете номер тел ціпи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus