USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як працює реформа екстреної медицини на Волині.ФОТО

31 Липня 2013 12:30
До яких змін призвела реформа екстреної медицини, розповідали під час прес-туру закладами екстреної медичної допомоги Ковельського, Любомльського та Шацького районів, що відбувся 30 липня.

Завідувач Ковельським відділенням Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Сергій Палайда розповів про особливості роботи Голобського та Ковельского відділень.





З його слів, відділення у Голобах є одним із показових пунктів екстреної медичної допомоги. У відділенні працюють 9 фельдшерів, 7 водіїв, 5 молодших медсестер, які обслуговують 8 тисяч населення. Щодоби приймають приблизно 15 викликів. Пункт розташований у приміщенні Голобської районної лікарні, хоча після реформи не підпорядковується їй. Тут працюють два автомобілі, які чергують вдень та один вночі. Сергій Палайда повідомив, що автопарк планують оновити, адже наразі найнагальніша потреба – нові автомобілі швидкої, вік деяких автівок сягає 12 років.

Радіус території обслуговування становить 33 кілометри, доїзд до будь-якого населеного пункту забезпечують протягом двадцяти хвилин. Пункт брав активну участь у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка трапилася на Ковельській трасі.




Також пункт екстреної медичної допомоги працює у селі Повурськ Ковельського району, він цілодобово обслуговує 4 тисячі осіб, приймаючи 5-7 викликів щодня.

У Ковельському відділенні працюють 10 лікарів, 36 фельдшерів, 18 водіїв та 5 молодших медсестер. Відділення розташоване у центрі міста на території Ковельської центральної районної лікарні. Тут є окремі кімнати для водіїв та для лікарів, диспетчерська та пункт зберігання медикаментів. Як розповів Сергій Палайда, відділення наразі повністю готове надавати кардіологічну допомогу. Його працівники здійснили 3 тромболізиси, рятуючи життя пацієнтів від інфаркту. З нової апаратури у відділенні є портативний кисневий концентратор (він працює від акумуляторів і генерує з повітря кисень), вартістю 35 тисяч гривень. Сергій Палайда зізнався, що єдине, що хотілося б - оновити автомобільний парк. Норматив Ковельського району – один автомобіль на 10 тисяч населення. Наразі у Ковелі 4 автомобілі використовуються для обслуговування майже 90 тисяч мешканців.









Про діяльність Любомльського відділення екстреної медичної допомоги розповів генеральний директор Територіального медичного об’єднання Любомльського і Шацького районів Володимир Дибель. З його слів, у двох районах наразі працюють 8 бригад (5 – у Любомльському та 3 – у Шацькому районі). Пункт екстреної медичної допомоги у селищі Головне обслуговує 6 тисяч населення. Також працюють пункт у Ягодині, який обслуговує прилеглі села, та пункт у селі Гуща. Працівники екстреної медичної допомоги використовують 14 автомобілів, район є першим у області за кількістю пунктів базування. Приблизно 90 % автомобілів доїжджають до пункту виклику протягом 20 хвилин. Серед позитивних змін – наявність GPS-навігації на всіх автомобілях, що допомагає контролювати рух машин та суттєво зменшити використання пального.

Володимир Дибель розповів, що наприкінці серпня планують отримати нові автомобілі на базі Mercedes, вартість одного автомобіля становить 1 мільйон 250 тисяч гривень. Нещодавно встановили мамографи, невдовзі отримають пересувний флюорограф та придбають аналізатор газів крові.









Про роботу Шацького відділення екстреної медичної допомоги розповіла заступник генерального директора ТМО Любомльського і Шацького районів, головний лікар Шацької районної лікарні Світлана Крецу.

Особливість відділення полягає у розташуванні району та зміні умов праці у літній період. Влітку кількість населення району збільшується вдвічі. Зі слів Світлани Крецу, кількість викликів безпосередньо пов’язана з погодою, тому коли температура сягала 28-29 градусів, отримували до 50 викликів протягом доби. Це здебільшого травми, перегрівання на сонці, харчові отруєння. На багатьох впливає зміна клімату, особливо на туристів, що приїжджають з віддалених областей. Працюють дві цілодобові бригади,які підтримують тісний контакт з рятівниками. Так, до урочища Гряда автомобіль доїжджає протягом десяти хвилин. Серед складних випадків, у цьому сезоні були переломи шийного відділу хребта та вогнепальне поранення в око.

Перевагою Шацького відділення є сучасне медичне устаткування. Фельдшери «швидкої» використовують апарати штучного дихання, дефібрилятори, які допомагають під час зупинки серця та іншу апаратуру. Однак, відділення потребує новий реанімобіль. Після реформування, як повідомила Світлана Крецу, покращився контакт із міліцією, рятівниками та реанімаційним відділенням ТМО.







Як повідомила заступник генерального директора ТМО, до реформи не було бригади екстреної медичної допомоги у селі Піща, працювала лише одна бригада у Шацьку. Наразі пункт екстреної медичної допомоги у Піщі обслуговує територію радіусом 30-35 кілометрів.







Як підсумував головний лікар Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Куц, люди найчастіше помічають погіршення, проте погіршення внаслідок реформи екстреної медицини не відбулося. З його слів, на поступове покращення, зазвичай, спочатку уваги не звертають.

«Наразі поменшало скарг, люди не скаржаться на відсутність медикаментів та на те, що їм не надали належної допомоги, або невчасно приїхали. Плюс реформи у тому, що швидше організовується робота під час масових нещасних випадків, наприклад в Іваничах для порятунку утоплених потрібні були дві бригади «швидкої», для цього використали бригаду із Нововолинська. Ніхто з інших пацієнтів не помітив, що бригад не вистачає. Раніше зробити подібне було неможливо», - зазначив Олег Куц.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus