USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Цього тижня на Волині відбудеться багатомільйонний тендер

13 Лютого 2017 13:36
На Волині 16-го лютого відбудеться відкриття тендерних пропозицій на капітальний ремонт 31 нової амбулаторії. Загалом мають реконструювати 86 амбулаторій та для 138 закупити обладнання. На це підуть кошти Світового банку.

Про це йшлося під час відеоселекторної наради голови облдержадміністрації 13-го лютого.

Голова групи управління субпроектом Сергій Кошарук, який водночас є заступником голови ОДА, закликав, аби до тендеру зголошувалися місцеві компанії.

«Щодо реалізації проекту Світового банку, то 9-го лютого було засідання координаційної ради. Так, 16-го лютого відбудеться відкриття тендерних пропозицій на 31 об'єкт щодо капітального ремонту приміщень під нові амбулаторій. Прошу активізуватися в районах і брати участь в цьому процесі місцеві будівельні компанії. Вже до 17-го травня ми повідомимо про результати тендеру й 16-го червня підпишемо контракт», - інформував посадовець.

Сергій Кошарук пояснює, що є і певні труднощі, адже Мінрегіонбуд встановив норму щодо зарплати працівників у підрядників – не вище 3400 гривень, натомість вона в рази вища на будівельних фірмах.

Тому волинські чиновники звернулися в Міністерство охорони здоров'я України, аби ті врегулювали питання й дали можливість внести зміни в нормативи щодо рівня зарплати.

Нагадаємо, що на Волині мають реконструювати 86 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини. Окрім того, в кожному закладі має бути окремий санітарний транспорт та відповідне сучасне обладнання. На вторинному рівні передбачено створення потужних кардіологічних відділень на базі лікарень шести госпітальних округів. Проект писали ще у 2012 році. Був оголошений конкурс, де у першому етапі відібрали 11 областей, а потім 8 з них отримали схвалення Міністерства охорони здоров’я. Вони мають великі проекти. Так, Волинь отримає 30 мільйонів доларів кредитних коштів, окрім цього, субпроект співфінансуватимуть з обласного бюджету – 10%. Кредит брала Україна на пільгових умовах, а в область гроші надходитимуть як бюджетні кошти.

Зауважимо, що в цьому проекті є 8 консультантів, які мають середню зарплату близько 2 тисяч доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Поліщук Показати IP 13 Лютого 2017 14:05
За 10 років значна частина пропаде на утримання 8 консультантів, а ще вкрадуть...
Ія Показати IP 13 Лютого 2017 16:30
куди подавати пропозиції?
123456 Показати IP 13 Лютого 2017 17:04
Кошарук заявив, що є певні труднощі... Розсмішив)))))) Єдині труднощі для Кошарука, це те як протягнути фірму, яка заплатить йому та Гунчику відкат. Інакше, прийдеться Ващенюку шукати інше місце роботи)))
Сераховичі Показати IP 13 Лютого 2017 19:03
пане Кошарук! А як зникла з списку наша амбулаторія взамін закритоі дільничноі лікарні?
Олександр Показати IP 14 Лютого 2017 06:59
Якщо гроші будуть надходити в область як бюджетні кошти, то чому процедура торгів не проходить через "Прозоро", а оголошення по тендеру на сайті Волинської облдержадміністрації і цим займається застипник голови Кошарук С. ? Згідно розпорядженя голови облдержадміністрації Гунчика В.П. всі закупівлі вартістю більше 3000 грн. повинні проводитись через "Прозоро". І взагалі ознайомившись з умовами тендеру стає зрозумілим під чиї будівельні підприємства вони написані. А саме, чому 5 лотів по 6-7 об'єктів вартістю від 15млн. грн. до 20млн. грн. за лот, а не по 1-2 об'єкти в лоті, як можна в одному лоті об'єднувати об'єкти в м. Луцьку та в Маневецькому районі. І саме основне, чому під когось прописані умови тендеру, це річний оборот підприємств має бути не менше вартості лота від 15млн. грн. до 20млн. грн. В таких межах річний оборт і більше мають "Луцьксантехмонтаж №536", ТзоВ "Житлобуд-2" і можливо ще 1-2 підприємства, тому мабуть цей тендер під них і прописаний, щоб мати справу з невеликою кількістю підрядників так простіше для "розрахунків" з замовниками.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus