USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Японія дасть лучанам медобладнання на 70 тисяч доларів

31 Березня 2011 09:17
У перших числах квітня Луцька міська комунальна станція «швидкої допомоги» має отримати нове медичне обладнання, придбане за кошти Японії.
Це обладнання для двох виїзних бригад: дефібрилятор з дисплеєм ЕКГ, портативний апарат штучного дихання, портативний аспіратор, рятувальний набір, портативний інфузійний насос та невідкладний набір для транспортування, – повідомляє День.
Головний лікар Луцької станції швидкої допомоги Олег Куц відзначає, що це вперше їхня установа має можливість придбати справді якісне устаткування від провідних світових виробників медичного обладнання.
Адже до того через брак коштів задовольнялися значно дешевшим і менш якісним. Нове ж дасть змогу здійснювати повний комплекс реанімаційних заходів для будь-яких категорії травмованих.
Конкурс на отримання грантової допомоги проектів безпеки людей «Кусаноне» Посольство Японії в Україні оголосило ще 2009 року. Серед 5 проектів переміг проект Луцької міської ради для покращення екстреної допомоги місцевої швидкої.
Про надходження грошей, а це 70 тисяч доларів, лучан повідомили мало не відразу після стихійного лиха, яке спіткало цю країну.
Як повідомляє начальник Луцького міського управління охорони здоров’я Федір Кошель, до Києва, в Посольство Японії для укладення угоди про виділення коштів їздили головний лікар Луцької станції швидкої допомоги Олег Куц і представник громадської організації «Джерела», котра виступила реципієнтом.
Потому було вибрано фірму-постачальника і перераховано кошти.
У Посольстві Японії в Україні луцька делегація залишила запис у Книзі скорботи з приводу трагічних подій у країні, висловила співчуття Надзвичайному та Повноважному Послу Японії в Україні Тадаші Ідзава.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 31 Березня 2011 10:08
А клоун Сосун відправив гроші на Японію? )) піаріст невдаха.))
Саня Показати IP 31 Березня 2011 11:46
Да, Сасновский малость облажался :))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus