USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Холера може поширитися по всій Україні

9 Червня 2011 10:13
Лікарі не виключають поширення холери в Україні: холероподібні вібріони знайшли в Дніпрі, а також у водоймах Мелітополя і Бердянська.
«Під час попадання у воду при можливості широкого споживання цієї води, звичайно, можливе широке розповсюдження холери», – заявила завідувачка лабораторії Центральної СЕС МОЗ України Наталія Відайко. Про це пише Gazeta.ua.
Був зареєстрований ще один випадок захворювання на холеру в селищі Калініні Волноваського району Донецької області.
Таким чином, загальне число хворих на холеру – 16. З них – 15 в Маріуполі і 6 випадків виявлення носіїв вібріонів такого ж збудника у клінічно здорових осіб.
Стан здоров'я хворих стабільний, повідомляє прес-служба Міністерства з надзвичайних ситуацій.
Напередодні міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко доручив головним державним санітарним лікарям Автономної Республіки Крим, областей, міста Києва та Севастополя, районів Києва, на водному, залізничному та повітряному транспорті посилити санітарно-епідемічний контроль в Маріуполі і інших приморських зонах.
У Запорізькій області СЕС виявила вібріон холери в 13 місцях регіону, в тому числі на території Запоріжжя, Мелітополя і Бердянська.
Як повідомлялося раніше, медики встановили джерело спалаху холери в Маріуполі. Висновки санепідемстанції свідчать про те, що джерелом спалаху холери в Донецькій області стали каналізаційні стоки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus