USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ковельську вузлову лікарню реорганізують

25 Червня 2015 16:51
Обласна рада ухвалила рішення, аби прийняти на баланс єдиним комплексом лікарню залізничників у Ковелі.

Владці говорять про її реорганізацію на хоспіс та амбулаторію, а працівники бояться лишитися без роботи й просять лишити лікарню цілісною.

Про це йшлося під час засідання 35-ої сесії Волинської обласної ради сьогодні, 25-го червня.

Зазначимо, «Державний заклад «Вузлова лікарня станції Ковель» державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця» розрахований на 90 ліжок. Тут є і стаціонар, і поліклініка, автопарк. Штат працівників - 285 людей.

Як інформував раніше заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Валерій Руцький, медзаклад хочуть реорганізувати.

«Згідно з нашими планами, з цієї лікарні має бути хоспіс на 50 ліжок, які обслуговуватиме 81 особа. Також хочемо зробити у тому приміщенні амбулаторію на 44-45 посад, яку фінансуватиме міський бюджет. Зараз ми працюємо над статутом медзакладів», – поділився медик.

Втім, працівники лікарні проти змін.

На сесійне засідання приїхали представники медзакладу з плакатами: «Залізничники Волині проти розвалу лікарні», «Реформи для, а не проти народу!», «Вимагаємо збереження залізничної лікарні».



Аби почути думку працівників медзакладу, представника запросили до трибуни.

«Сподіваюся, що ви всі освічені і розумні люди, почуєте нас і зрозумієте. Не знаю, як ви спокійно лягаєте спати і просинаєтеся, бо я щодня зустрічаю людей, які питають: «Що з нами буде?». Про людей хоч хтось думає? Ви хочете тут зробити хоспіси і все підряд. А за станом на сьогодні ми обслуговуємо 6680 людей з Ковеля і Ковельського району. Ще 5 тисяч людей з різних районів області», – пояснили свою позицію мітингарі.

У залі почався шум і гамір, втім, голова облради вгамував присутніх.

Потому депутат Святослав Кравчук закликав усіх прийняти на баланс облради медзаклад, мовляв, якщо цього не зробити, то він занепаде остаточно.

«Треба прийняти лікарню, іншого шляху немає. Там вже є проблеми із опаленням, його до зими необхідно вирішити. Якщо з цим затягувати, то будуть проблеми ще більші: заклад припинить функціонувати, і тоді нам прийдеться шукати на нього кошти, але значно більші, ніж зараз. Приміщення потрібно приймати на наш баланс і тому, аби воно не розвалилося і його не продали комусь під будівництво», – наголосив депутат.

Після тривалих дискусій депутати таки проголосували за прийняття цілісного майнового комплексу на баланс облради.

Зауважимо, в документі зазначено, що обласна рада зобов’язується використовувати об’єкт передачі як заклад охорони здоров’я і не відчужувати його в приватну власність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Щось не в'яжеться Показати IP 25 Червня 2015 22:47
На сайті обласної ради викладений проект рішення "Про внесення змін до рішення обласної ради від 16.04.2015 № 34/69 «Про надання згоди на прийняття з державної власності у спільну власність..." згідно якого, рішення облради від 16.04.2015 № 34/69 «Про надання згоди на прийняття з державної власності у спільну власність… цілісного майнового комплексу… «Вузлова лікарня станції «Ковель»…» всього лиш доповнюється пунктами: 1-1, 1-2. Отож, остаточний варіант чинного рішення облради має бути таким: «1. Надати згоду на прийняття з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області цілісного майнового комплексу - Державний заклад «Вузлова лікарня станції Ковель» Державного територіального-галузевого об’єднання «Львівська залізниця» у місті Ковелі по вул. Богдана Хмельницького, 17. 1-1. Обласна рада зобов’язується використовувати об’єкт передачі зазначений у пункті 1 цього рішення за цільовим призначенням, як заклад охорони здоров’я і не відчужувати його в приватну власність. 1-2. Надати згоду на прийняття з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області земельної ділянки кадастровий номер 0710400000:21:004:0004 розміром 4,3863 га, на якій розміщений об'єкт передачі. 2. Контроль …». Тепер, скажіть, де тут про «баланс»? Змінами є, по-перше, декларативне зобов’язання ради не змінювати цільове призначення лікарні і не допускати її приватизації, а по-друге – заявлена згода на прийняття лікарняної земельної ділянки. То що? Згода на прийняття майна і власне саме прийняття майна – це різні речі. Тим паче не є синонімами поняття «власність» і «баланс», «власник» і «балансоутримувач». І головне, а де рішення власника (Кабміну, Мінінфраструктури, ФДМУ чи Укрзалізниці…) про передачу цього державного майна? Уточнюю: не фінансування поточної діяльності лікарні згідно норм Бюджету-2015, а безпосереднє відчуження державної власності в «спільно-комунальну» Волині.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus