USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Лікарняні» на Волині масово фальшують - посадовець

26 Липня 2013 13:20
Майже 8 мільйонів гривень виділило обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на оплату лікарняних відпусток торік. Більшість із них, на думку посадовців – сфальшовані.

Про це 26 липня повідомив заступник директора виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Андрій Іщик, - повідомляє Волинський інформаційних портал.

Начальник управління охорони здоров'я облдержадміністраціїІгор Ващенюк, своєю чергою, зазначив, що видачу волинянам лікарняних листів потрібно контролювати.

Зі слів Іщика, тільки за перший квартал в області виписали лікарняних листів більше ніж на 20 тисяч днів відпустки.

«Такої цифри раніше навіть за рік не було», - наголосив посадовець. Також він підкреслив, що протягом другого кварталу, цифра зменшилась до 18 тисяч днів, утім навіть цей показник - чималий.

До слова, загалом на оплату лікарняних відпусток в області додатково виділили 7,5 мільйона гривень.
Окрім того, Іщик розповів про відомі йому випадки шахрайства. З його слів, часто волиняни, якщо їм не дають відпусток на роботі, або ж вони ще десь навчаються та змушені їхати на сесію, аби не втрачати гроші, оформляють лікарняні відпустки. «Такі факти вже давно не секрет», - підкреслив мовець, зауваживши, що часто сама документація оформлена вкрай погано та без потрібних записів.

Тому, аби не створювати зайвих проблем, Андрій Іщик попрохав головних лікарів уважніше ставитися до виписаних ними лікарняних листів і порадив належно поінформувати медиків у районах.

Окрім того, посадовець попередив, що у разі відсутності потрібних заходів, Фонд буде змушений звернутись до прокуратури.

«Давайте не створювати проблем один одному», - резюмував соцстрахівець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 26 Липня 2013 13:49
"якщо їм не дають відпусток на роботі, або ж вони ще десь навчаються та змушені їхати на сесію, аби не втрачати гроші, оформляють лікарняні відпустки" - так тут ще те питання! Якщо держава не може контролювати дотримання вимог законодавства працедавцями, то вона теж змушена платити. Докажіть що це не так і що це не шахраство зі сторони держави!
Фонд Показати IP 26 Липня 2013 17:18
Люди самі оплачують з відрахувань з зарплати свої лікарняні. Так про що говоримо? Хтось має потребу у лікарняному - хай іде на нього. За свої ж гроші. А відрахування з з/п - немалі в тому числі у соцстрах і фонд тимчасової втрати непрацездатності.
Орися Показати IP 26 Липня 2013 17:33
А чому хворіють? Прожмвіть на 1500 і заплатіть за все і прохарчуйтеся.Чи щось залишиться на якісне лікування? Отак і часто ходять на лікарняне тому що здоров'я немає у волинян.
Оля до Орися Показати IP 26 Липня 2013 18:17
Правильно. Нема грощей - нема якісного життя, нема якісного життя - нема сил і здоров'я, нема здоров'я - є лікарнний. Все логічно.
для фонду Показати IP 26 Липня 2013 20:15
не секрет, що 10 днів лікарняного у поліклініці №1 луцька, та й уінших напевно так само, коштує 300 гривень. Заплатив - "хворієш" на сесеї чи на морі.
До речі Показати IP 26 Липня 2013 21:44
А лікарняні що важко перевірити?Було б бажання.Де КРУ,прокурори мєнти і вся інша гопстопна шушера?
Лікар Показати IP 21 Серпня 2013 21:24
Хай би Іщик навів порядок у себе, а то доця Сьох планує для ДЮСШ. як вважає за потрібне, а мама фінансує, тьотя нараховує зарплату працівникам, а мама корегує і випплачує грощі, а де тоді директор???????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus