USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Медична реформа від уряду - проти людей, - Констанкевич

9 Червня 2017 18:01
Варіант медичної реформи, який запропонував Кабінет Міністрів, спрямований проти пацієнтів, адже фактично позбавляє значну частину громадян доступу до лікування через запровадження низки платних послуг.

Про це 8 червня в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» заявила народний депутат з УКРОПу Ірина Констанкевич, пишуть у прес-службі УКРОПу.

«Ця реформа – не для бідних. Доплачувати зможуть тільки заможні, середній клас. Бідні не заплатять», – зазначила Ірина Констанкевич.

За словами депутатки, ухвалений у першому читанні законопроект з пакету документів про так звану медреформу передбачає фактично ручний розподіл 80 мільярдів гривень із державного бюджету між областями та лікарнями, вигідними владі. Це вже зараз викликає недовіру до новацій у медичній галузі від уряду, рішень якого й так не схвалюють понад 70% населення.

Та й загалом Кабмін просто не зацікавлений у фінансуванні медичних послуг, оскільки вже зараз заборгованість із заробітної плати лікарям у регіонах подекуди сягає 6-10 мільйонів гривень. Один із наслідків такого ставлення до галузі – на місцях відсутнє раннє виявлення складних захворювань, не кажучи вже про їхнє ефективне лікування.

Представниця УКРОПу зазначила, що після запровадження реформи районні медичні заклади можуть просто закрити, позбавивши тим самим громадян доступу до гарантованого Конституцією права на безоплатне лікування. Найбільше ж унаслідок пропонованих змін постраждають мешканці сіл та пенсіонери.

«Ухвалюючи таку антиконституційну, дискримінаційну реформу, уряд хоче вирішити заразом і проблему пенсіонерів – вони просто вимруть. Це страшна реформа, спрямована проти людини», – наголосила Ірина Констанкевич.

Нагадаємо, за даними ООН, близько 60% українців проживають за межею бідності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
? Показати IP 9 Червня 2017 18:11
Тільки при РАДЯНСЬКІЙ ВЛАДІ медицина була для людей,зараз все лаштують під олігархів та владоможців.Прикладом є Феофанія у Київі
Анонім Показати IP 9 Червня 2017 18:13
Я сплачую податок зі своєї маленької зарплати і коли йду в нашу нещасну лікарню, то плачу за все., за шприц, за голку для забору крові. Так само але в набагато крутішу лікарню йде пан Гунчик, пані Констанкевич , пан Лапін і їм всі медичні послуги безплатні. Вони що бідніші за мене?Але з тих грошей що виділяється на лікування одного українця до мене не доходить ні копійки, а от вищеперераховане панство отримує все що потрібно і виходить за ту суму що виділяється на одного громадянина. То навіщо мені та задекларована безплатна медицина?
Кхе до Анонім Показати IP 9 Червня 2017 23:25
Ви не так зрозуміли, уявіть якщо 100 людей піде лікувати гімморой в обласну лікарню і ще 100 тудиж само лікувати кашель і ці 200 людей будуть з різних районів Волині то по логіці КМУ саме в обллікарні обслуговується найбільше людей а отже гроші слід виділяти туди а інші лікарні медпункти, які "НЕ КОРИСТУЮТЬСЯ ПОПИТОМ ЛЮДЕЙ" закрити. А тепер уявіть у далекому селі де був хоч якийсь мед пункт але який закрили бо він попитом не користуваввся у когось не дай Бого інсульт чи інфаркт що тоді а тоді все бо до цього було задекларовано "ГРОШІ ІДУТЬ ЗА ПАЦІЕНТОМ" відповідно у даному випадку гроші пішли за 100 людьми із гемороєм та 100 із кашлем а медпункт закрили відповідно і особі із інфарктом ..... якось так
Док Показати IP 9 Червня 2017 19:40
Феофанія, або ЦЛК (центральна лікарня комуністів) якраз і є прикладом лікарні для совєцьких олігархів. Там було все - імпортні ліки, передові технологіїї. Простий трудяга в своїй ЦРЛ того не мав. Те ж є і тепер для нинішніх олігархів.
Анонім Показати IP 9 Червня 2017 22:05
Молодець, пані депутат! Те, що реформа -геноцид - це правда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus