USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Медичне страхування обіцяють з 2015-го

22 Липня 2011 18:03
Загальнодержавне медичне страхування буде введено в Україні у 2015-2016 роках після реформування системи охорони здоров'я, прогнозує міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко.
«У 2012-2013 роках ми плануємо прийняти закон про обов'язкове медичне страхування, і вже з 2015-2016 років він почне діяти, але вже на реформованій і зміненій системі охорони здоров'я», – сказав він, виступаючи на колегії МОЗ. Про це пише Дзеркало тижня.
Аніщенко нагадав, що МОЗ планує з 2014 року розпочати реформування всієї системи охорони здоров'я, і повідомив, що відомство вже розробило законопроект про обов'язкове загальнодержавне медичне страхування.
Разом з тим, як заявила раніше перший заступник глави Адміністрації президента України Ірина Акімова, медичне страхування у найближчі роки в Україні впроваджуватися не буде.
За її словами, «є принаймні дві переконливі причини, чому спочатку потрібно розібратися з діючою бюджетною системою, а потім ставити питання про медичне страхування».
Окрім того, експерти попереджають, що система загальнообов'язкового медичного страхування може призвести до різкого конфлікту громадян з установами охорони здоров'я – через низьку якість медичних послуг.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus