USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Медики завершили розслідування спалаху сальмонельозу у «Садибі на джерелах»

23 Серпня 2018 22:27
Фахівці Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України завершили епідеміологічне розслідування резонансного спалаху сальмонельозу.

Про це йдеться у повідомленні на сайті державної установи.

За інформацією центру, завершено лікування хворих та епідеміологічне розслідування спалаху сальмонельозу, котрий виник після святкування весілля в готельно-ресторанному комплексі «Садиба на джерелах».

Всього захворіло 27 осіб, з них 3 дитини.

Враховуючи результати епідеміологічного розслідування зроблено висновок, що спалах сальмонельозу виник у зв’язку з порушенням в організації святкування: включено в меню велику кількість епідемічно небезпечних страв, не врахований температурний фактор.

«Ймовірно, що фактором передачі сальмонельозу виявились страви контаміновані сальмонелою через обладнання, або руки персоналу (легка форма захворювання або транзиторне носійство після попереднього весілля)», - заявили у Волинському лабораторному центрі МОЗ.

Нагадаємо, після святкування весілля, яке відбулося 5 серпня у готельно-ресторанному комплексі «Садиба на Джерелах» Ківерцівського району, 15 людей звернулися до медиків зі скаргами на отруєння. Згодом стало відомо, що ймовірною причиною захворювань послужили продукти харчування, зокрема салати заправлені соусом – майонезом.

Це вже не перший випадок отруєння людей на весіллі у цьому ресторані. Так, 28 липня близько 30 запрошених на святкування людей отримали різного ступеня отруєння. Частину з них госпіталізували в інфекційну лікарню в Луцьку. У кількох із весілян уже офіційно підтвердили діагноз – сальмонельоз. Серед гостей, які отруїлися, – сім громадян Швеції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Євробидло Показати IP 23 Серпня 2018 22:53
Добряче певно власники садиби відкашляли за такий висновок.....
sms Показати IP 23 Серпня 2018 23:16
Чому мовчить ДПСС щодо даних випадків? На офіційному сайті тиша. Вона є контролючим органом при розсідуванняі випадків захворювань. Волинськийо обласний лабораторний центр МОЗ України не має повноважень щодо розсідуванняі випадків інфекційних захворювань.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus