USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Гості на весіллі, ймовірно, отруїлися салатами з майонезом, – лабораторний центр

9 Серпня 2018 15:09
За результатами лабораторних досліджень з 20 проб харчових продуктів сальмонелу виявлено в одній пробі (соус — майонез) та бактерії групи кишкової палички з зовнішнього середовища на харчоблоці (збудника сальмонельозу в змивах не виявлено).

Враховуючи результати лабораторних досліджень, ймовірною причиною захворювань послужили продукти харчування, зокрема салати заправлені соусом – майонезом, інформує ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України».

За станом на 09 серпня виписано з інфекційного відділення 7 осіб, залишилось на лікуванні ще 3 хворих. Всього захворіло 22 особи, бактеріологічно сальмонельоз підтверджено у 15 осіб.

За рекомендацією лабораторного центру діяльність комплексу тимчасово припинялась для проведення генерального прибирання та дезінфекції, проведення комплексу протиепідемічних заходів.

Повідомлена та залучена до епідеміологічного розслідування Держпродспоживслужба області. При перевірці виявлено недоліки роботи закладу. За результатами перевірки надано припис щодо забезпечення виконання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»; надано припис про усунення причин і умов, що сприяють вчиненню порушень санітарного законодавства; прийнято рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктах та складено протокол про порушення. За результатами лабораторних досліджень Держпродспоживслуби області у питній воді, змивах, харчових продуктах – сальмонели не виявлено. Разом з тим з тістечка домашнього приготування, принесеного замовниками виділені бактерії групи кишкової палички та стафілококу. Встановлені порушення могли сприяти поширенню інфекції та виникненню спалаху сальмонельозу.

Матеріали розслідування передані до правоохоронних органів.

Нагадаємо, після святкування весілля, яке відбулося 5 серпня у готельно-ресторанному комплексі «Садиба на Джерелах» Ківерцівського району, 15 людей звернулися до медиків зі скаргами на отруєння.

Це вже не перший випадок отруєння людей на весіллі у цьому ресторані. Так, 28 липня близько 30 запрошених на святкування людей отримали різного ступеня отруєння. Частину з них госпіталізували в інфекційну лікарню в Луцьку. У кількох із весілян уже офіційно підтвердили діагноз – сальмонельоз. Серед гостей, які отруїлися, – сім громадян Швеції. Досі ще шестеро людей, серед яких дитина, залишають на лікуванні у медзакладі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
H Показати IP 9 Серпня 2018 15:28
який на х..р майонез, коли теперішній майонез має терміни придатності по півроку і стоїть на полицях в магазинах без холодидьників, та там стільки хімії напхано, що той майонез сам по собі навпаки є консервантом. Чи вони там майонез робили самотужки з сирих жовтків? Сальмонела могла бути у тих стравах куди додавали чи використовували при приготуванні яйця, в страввах з курятини, в ковбасно-м"ясних виробах з додаванням курятини, в людей які мали справу з продуктами і посудом і були при цьому були носіями інфекції. А то несете х...ню - майонез!
Та ні до H Показати IP 9 Серпня 2018 18:06
Могли саморобний майонез робити з битих яєць.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus