USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На амбулаторію на Вересневому виділили 4 мільйони

27 Квітня 2017 10:37
Депутати виділили кошти на ремонт амбулаторії на вулиці Корольова.

Про це стало відомо під час засідання 23 чергової сесії Луцької міськради 26 квітня.

Зокрема, на ремонт амбулаторії виділили 4 мільйони гривень.

Приміщення здравниці, яке звели ще у 1957 році давно потребувало ремонту. Місцеві лікарі обслуговують близько 5 тисяч пацієнтів. Депутат Луцької міської ради від фракції політичної партії «Українське об’єднання патріотів –УКРОП» Борис Смаль ще в минулому році подав запит міському управлінню охорони здоров’я та департаменту фінансів щодо передбачення в проекті бюджету на 2017 рік витрат на проведення повного капітального ремонту амбулаторії.

«Кілька років тому частина приміщення цієї амбулаторії була повністю знищена: зірвана підлога, розбиті стіни, вибиті вікна і зараз там напіврозвалене приміщення. Є загроза тому, що стеля – перекриття між першим і другим поверхом просто впаде», – розповідає Борис Смаль.
ЧИТАТИ ЩЕ: АМБУЛАТОРІЇ НА ВЕРЕСНЕВОМУ НЕГАЙНО ПОТРІБЕН РЕМОНТ

На початку року питання щодо ремонту амбулаторії було підняте на сесії Луцької міської ради. В січні 2017 року міська рада виділила кошти на проектно-кошторисну документацію, яку вже виготовили.

«Сьогодні виділили перший транш на капітальний ремонт амбулаторії. Там буде сучасна амбулаторія сімейної медицини. Цей заклад дуже важливий для місцевих жителів. Крім того, тут обслуговуються мешканці прилеглих сіл - Полонки, Гіркої Полонки, Променя, адже до міських медичних закладів їм добиратися дуже далеко, а амбулаторія знаходиться в зручному для них місці», – підсумовує Борис Смаль.

Нині ремонт амбулаторії коштуватиме від 6 до 8 мільйонів гривень. На цей рік депутати виділили частину необхідної суми, яка б дозволила розпочати роботи.

Зі слів начальника управління капітального будівництва Леоніда Карабана, на час ремонту приміщення амбулаторії її фахівці праюватимуть в іншому місці. Там потрібно першочергово виконати підмурівку стін, монолітний пояс, зробити перекриття, відновити покрівлю і тоді виконувати внутрішні роботи. Крім того, ремонту потребує і підвал, який часто затоплює через високий рівень ґрунтових вод.

P.S. 12 січня цього року депутати Луцької міської ради затвердили проект бюджету міста. Відповідно до ухвалених змін, які запропонував під час засідання бюджетної комісії депутат Борис Смаль, в бюджеті передбачили 150 тисяч гривень на проектно-кошторисну документацію реконструкції згаданої амбулаторії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus